Насловна Насловна Даниловић: Проблем Суторине договор пријатеља из Подгорице и Сарајева

Даниловић: Проблем Суторине договор пријатеља из Подгорице и Сарајева

0
ПОДИЈЕЛИ

Проблем Суторине отворен је политичким договором дијела људи из Црне Горе и Босне и Херцеговине БиХ, оцијенио је посланик Демократског фронта Горан Даниловић наводећи да би на тај начин требало да се заборави на свакодневницу у Подгорици и Сарајеву.

goran-danilovic-f2

Нема сада сумње да је проблем Суторине отворен у договору са Ђукановићевим пријатељима из Сарајева. Под тим пријатељима свакако не подразумијевам цијелу политичку номенклатуру БиХ, него дио људи који су инволвирани својим интересима и у Босни и у Црној Гори, а и шире“, казао је Даниловић агенцији МИНА.

Они, како је рекао, једни другима намјештају посао, једни другима отварају проблеме, и једни другима ће и помоћи да те проблеме наводно и санирају, „ако се у међувремену не промијене партнери“.

„Кад неупсјела и потпуно промашена политика ДПС-a готово двије и по деценије не функционише по питању Превлаке, а посебно последњих десет година, онда је најбоље, заједно са пријатељима из окружења, отворити нову Превлаку или Суторину“, навео је Даниловић.

Ваљда ћемо, додао је он, у наредних пар мјесеци, можда и за цијелу годину, бити пресрећни када у нашу корист буде ријешено једно од та два питања.

„Наводно ћемо тако одбранити Суторину, али, шта да се ради, нећемо моћи да одбранимо Превлаку. ДПС, односно Ђукановић лично ће, већ тада, објаснити домаћој јавности како смо морали да бирамо између два лоша рјешења и како је велики успјех наше дипломатије што је Суторина остала у Црној Гори. Врло провидна и несрећна политика Владе – кад не можеш да ријешиш један проблем, отвори још један“, казао је Даниловић.

Према његовим ријечима, појединци су дубоко несрећни што се за отварање таквог проблема не може оптужити Република Српска.

„Јер се предсједник Милорад Додик прилично дистанцирао од свега тога, подсјетивши на добре односе Подгорице и Сарајева и на отварање проблема Суторине баш у том тренутку, а ево никако не иде ни уплитање цркве у проблем Суторине, јер ни владика Григорије баш није полетио да постави нове међудржавне и међунационалне међаше“, саопштио је Даниловић.

Како је рекао, било би дивно да су Додик и владика Григорије били кључни кривци.

„И да би комедија на крају била потпуна, изгледа да се све ради донекле и због формирања нове коалиције у Херцег Новом, у којој Грађанска листа Избор наочиглед свих Новљана треба да се постизборно претумба, или боље речено, да превесла све оне који су их гласали и направи савез са ДПС-ом“, рекао је Даниловић.

ДПС-у ће, како је казао, бити велико олакшање, због тога што се ствара клима да је извјесни Крушо, носилац те листе, заслужан што ће се одбранити Суторина. Према ријечима Даниловића, Ђукановић ће највјероватније на крају саопштити како је једина гаранција наше територијалне цјеловитости неизоставан, хитан, без референдума пут у НАТО.

„А и НАТО ће потврдити, кроз уста бар једног званичника, да ће нам он одбранити и Суторину и Превлаку, у могућности или у мјери своје могућности, пошто ни НАТО није свемоћан и рјешава само оно што се може ријешити“, додао је он.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here