Насловна Политика Даниловић: Предлог Шабовића о прелазној Влади ме радује

Даниловић: Предлог Шабовића о прелазној Влади ме радује

0
ПОДИЈЕЛИ

Члан предсједништва Демократског фронта Горан Даниловић сматра охрабрујућим оцјене посланика Социјалдемократске партије Џавида Шабовића да је добродошао предлог за формирање прелазне владе.

danilovic cdm

„Мене радује да наша идеја наилази на разумијевање и сматрам да су то врло одговорни људи који виде мало даље, рекао бих. Најједноставније речено, сматрам да неће бити стабилне владе без прелазне владе. Прелазна влада подразумијева партиципацију свих и зато гарантује стабилност у врло нестабилним политичким временима и гарантује поштен сљедећи изборни процес у тренутку када се договоримо да га треба и да га можемо расписати“, казао је Даниловић.

Шабовић је раније казао да се унутар СДП већ дуго залаже управо за концепт техничке владе, коју треба да чини најмање по један министар из сваке парламентарне партије.

„Три министра била би из ДПС, два из Демократског фронта, док би по једног имали СДП, СНП, Позитивна Црна Гора и мањинске партије. Техничка влада би требало да буде формирана са ороченим мандатом на годину или највише на двије године. У тој влади заборавиле би се приче о језику, застави, химни и грбу и посветили бисмо се томе како преживјети“, нагласио је Шабовић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here