Насловна Насловна Даниловић предао захтјев за брисање Лекића из регистра: Демос је тамо гдје...

Даниловић предао захтјев за брисање Лекића из регистра: Демос је тамо гдје је већина

0
ПОДИЈЕЛИ

Озбиљне државне институције неће оспорити вољу већине чланова Демоса, која је исказана у двомјесечној процедури, а не на ходнику, оцијенио је Горан Даниловић, који је у Мојковцу, на ванредној изборној Скупштни, изабран за предсједника партије.

Даниловић је рекао да је, након скупштине у Мојковцу, стручна служба Демоса, у складу са одлуком Скупштине Демоса и Законом о партијама, већ данас предала сву неопходну документацију која је државном органу неопходна за одлучивање.

„То је уобичајена активност и за нас није пресудна. За нас је пресудно оно што се јуче догодило, а ово данас је административно-техничка ствар која помаже државним органима да донесу исправну одлуку на крају“, казао је Даниловић агенцији МИНА.

Како је рекао, важно је да је Скупштина протекла у најбољем реду и да су усвојили многе значајне одлуке, одредили правце нове полтиике, представили нове људе и да сад почињу са реализацијом политике.

„Невјероватно је да један, два, пет или десет људи хоће да штите странку од властите скупштине, то може само у Црној Гори, или може у Црној Гори на одређено вријеме. Ја вјерујем да ниједна озбиљна државна институција неће оспорити вољу већине чланова Демоса, вољу показану не на ходнику у некој просторији, него у процедури која је трајала два мјесеца“, додао је Даниловић.

„Дакле“, подвукао је Даниловић, „Демос је тамо гдје је већина и Демос је био јуче у Мојковцу, а ово што у наредних пар дана, до одлуке државних органа, неко други глуми Демос, пустићемо да се догађа и да их реалност демантује.“

Предат захтјев за брисање Лекића из регистра

Предсједник дијела Демоса Горан Даниловић предао је јуче Министарству јавне управе захтјев у којем тражи да се из Регистра политичких партија са мјеста предсједника те странке избрише Миодраг Лекић и да се за овлашћеног представника упише Горан Даниловић.

То је у изјави достављеној медијима саопштио Душан Слијепчевић, шеф Даниловићевог кабинета и представник дијела Демоса који је у Мојковцу у недјељу Даниловића изабрао за предсједника.

„Даниловић је легитимни представник Демоса, јер је на ванредној изборној скупштини на ту функцију изабран огромном већином чланова. Од Министарства очекујемо да поступи у складу са законом и да се не мијеша у њихова унутарстраначка питања. Тим захтјевом ми настављамо процедуру да државни органи то измијене у свом регистру и да добијемо рјешење по којем ће Даниловић бити одговорно лице у име политичке партије Демос“, рекао је Слијепчевић у саопштењу за медије.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here