Насловна Политика Даниловић: Понуда ДПС-а унапријед осуђена на неуспјех

Даниловић: Понуда ДПС-а унапријед осуђена на неуспјех

4
ПОДИЈЕЛИ

Демократској партији социјалиста је јасно да је понуда опозицији за улазак у Владу осуђена на неуспјех, казао је функционер Демоса Горан Даниловић.

Подсјетио је да је премијер Душко Марковић недавно 2017. годину најавио као годину компромиса.

Одмах након тога је услиједио и став да нових парламентарних избора неће бити прије 2020. године. У чему је онда компромис? Шта се под тим подразумијева у врху ДПС-а? То неодољиво подсјећа на ранија размахивања демократијом пред међународном заједницом, у којој добро знају да су у процесу интеграција крњи парламент и тијесна, стражарска влада неиздржив луксуз. ДПС-у је јасно да је понуда опозицији за улазак у Владу осуђена на неуспјех“, написао је Даниловић на свом Фејсбук профилу, а преноси „Дан“

Како је додао, од пуког калкулисања треба мало више државничко и потпуно ново, храбро понашање најодговорнијих.

По држању дневног ритма, рекло би се да тога нема и скорије га у ДПС-у неће бити. Истрага издајника у располућеној Црној Гори се наставља, а економски колапс нам је пред вратима. Дакле, више личи да ће ова година прије бити година грча него компромиса, потјере него промјене. Марковићева одговорност је огромна сачувати све незаслужене дневне и историјске привилегије ДПС-а или пионирски започети бригу о историјском путу Црне Горе. Обоје неће моћи. Наравно, нисам наиван па да помислим како све то суштински не зависи од Мила Ђукановића. Зависи, свакако. Он, међутим, зна да је потрошио све испробане методе малих и великих рокада и повратка након неколико година на исто мјесто тако више не може. Не говорим о спасавању ДПС-а, него Црне Горе, а за њен излаз из таме подјела Ђукановић никад није имао нити је желио рјешење. Дакле, шта они подразумијевају под компромисом? Вјерујем понуду реда ради која ће од опозиције бити глатко одбијена“, оцијенио је функционер Демоса.

То, сматра он, онда и није понуда, најмање је компромис, а највише мрцварење.

На крају, опозиција, само да останемо принципијелни и у основном сложни, има врло разумне и одвагане захтјеве, који нас као државу чувају од страдања. Изборе, чисте и слободне, у разумном року, предуслове за њихово одржавање и јасан епилог онога што се догодило у изборном дану. Државник би прихватио овакву понуду без потребе да сам измишља топлу воду и нуди хљеба преко погаче, а да нико не зна шта је то изузев што му тепају – компромис“, закључио је Даниловић.

4 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Kakve su ovo gluposti, je li moguće da Danilovic sanja da ponovo bude ministar, pa se ovakvim tekstovima uvlači udbasu Markovicu. Zato je Demos ispod cenzusa, zbog njega i nesposobnog olinjalog Lekica

  2. 0
    0

    Danilovicu, prije izbora si rekao da ćeš napustiti politiku ako DF bude imao glas više od Demosa. Posto DF ima 40 000 glasova više čak i od koalicije u kojoj je bio Demos, trebao bi da odrzis riječ i prepustis mjesto nekom sposobnijem.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here