Насловна Политика Даниловић остао без страначког новца

Даниловић остао без страначког новца

2
ПОДИЈЕЛИ

Три дана уочи изборне Скупштине Демоса на којој ће Горан Даниловић бити изабран за предсједника свог дијела странке, струја коју предводи предсједник Извршног одбора остала је без страначког новца, сазнаје Побједа.

Више извора Побједе је саопштило да је предсједник Демоса Миодраг Лекић, именујући свог повјереника за финансије и користећи сопствени печат, повукао из буџета мјесечни износ који држава уплаћује на страначки жиро-рачун. Тим потезом Лекић је донекле онемогућио Даниловићеве припреме за изборну Скупштину која ће бити одржана у недјељу 27. августа. Према незваничним информацијама Демос од државе добија на мјесечном нивоу близу 30 хиљада евра.

„Даниловићева струја за прошли мјесец дефинитивно је остала без финасирања које овој странки уплаћује држава. Показатељ је да, чак седам функционера Демоса, нијесу примили плате. Разлог је што су уговор о дјелу потписали са Даниловићем, а не Лекићем који је распустио Извршни одбор,“ рекао је извор Побједе.

Плату за јул нијесу добили најближи Даниловићеви сарадници Душан Слијепчевић, Никола Милић, Миливоје Брковић, Марјана Јушковић, Сњежана Павићевић, Славен Краљевић и Данило Бешовић. Жељко Савовић, кога је Лекић именовао да контролише финансије упутио им је писано обавјештење у којем наводи да су обавезни да доставе извјештај о ономе шта су радили током јула како би добили плату за тај мјесец.

Како наводе медији, тројица присталица фракције Горана Даниловића Славен Краљевић, Миливоје Брковић и Никола Милић, нијесу хтјели да напусте канцеларије док им не исплате плате за јул. Представници партијске централе, који су позвали полицију, тврдили су да поменута тројица нијесу зарадили плату јер нијесу долазили у странку, те да ће сваки пут позвати полицију када Даниловићеве присталице направе инцидент.

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here