Насловна Насловна Даниловић: Опозиционо јединство је једина нада за Црну Гору

Даниловић: Опозиционо јединство је једина нада за Црну Гору

10
ПОДИЈЕЛИ

Замјеник предсједника НОВЕ и један од лидера ДФ-а Горан Даниловић, поручио је данас на свом фејсбук профилу да премијер Мило Ђукановић није само проблем опозиције у Црној Гори, већ је он проблем цијеле Црне Горе.

goran danilovic

Даниловић поручује да је Ђукановић „мајстор манипулације“ и наставља:

„Проблеме решава отварањем нових проблема, неиздрживу социјално-економску ситуацију новим подјелама.

Наша једина нада је програмско јединство опозиције и најширег друштвеног фронта. Морамо понудити политику која ће запослити Црну Гору и омогућити да се живи пристојно. Од стотину питаних људи њих седамдесет би одговорило: „дајте нам посао“, а они који раде хоће веће плате.

Ђукановићев „економски план“ је манипулација, не постоји нити је када постојао. То је брутална пљачка и отимање то је раслојавање које ће у будућности довести у питање наш опстанак. Морамо се, дакле, прегруписати: ко може да прати потпуно нову политику преживјеће и урадити најбоље за државу у којој живимо, за људе који нас гласају, а ко буде љубоморно инсистирао на ускопартијском интересу изгубиће све.

Очекујем тако да бескомпромисни дио опозиције у предстојећим разговорима, скрајне разлике и уважи реалност. Треба нам нова економска политика, краткорочни и дугорочни план изласка из понора. Треба нам заједничка понуда према власти – или прелазна Влада, која ће закочити пропадање… или пропадање.

Морамо имати јасан план. Свакодневни одговор на свакодневне промашаје Владе. Држимо фокус на ономе што нас обједињује, на сличном, на заједничким проблемима. Овдје се ради о привиду да су нам политике непомирљиве. Није тачно!

Обавезни смо на мудрост и проницљивост. Не могу нам сваки дан нудити Тачија или НАТО умјесто посла. Објавимо да је та матрица потрошена.

Замрзнимо размирице. НАТО није тема, никада није било мање присталица те опције. Оставимо ту причу за касније, када стабилизујемо прилике, када спасимо супстанцу за преживљавање..

Тражимо посао, посао, посао и само посао за Црну Гору. Пристојан посао, не сезонско малтретирање, не израбљивање, не назови посао. Вратимо 8 сати радног времена за свакога, за таксисте, за „запослене“ у трговинама, за здравствене и просветне раднике.

Људи хоће да живе! Након свега, мало и да живе!

Јединствени, колико нас год пристане на то јединство, имамо историјску шансу. Разједињени ћемо нестати и помоћи да се уруши свака нада за Црну Гору и садашњу генерацију младих“, закључио је Даниловић.

10 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Даниловићу прича је у реду само питање је колико је реална са опозиционим вођама у овом саставу, којима су међусобни обрачуни око гласача и лични интереси важнији од грађана и Црне Горе. Прво, због чега не може бити помена о опозиционом јединству је Пеђа Булатовић вјечити опозициони губитник и његова грпа чији је једини циљ врбовање гласача СНП-а. За то су, у сусрет конгресу, користили и јучерашњи протестни скуп расељених са КиМ. Какво ви то опозиционо јединство замишљате код оваквог стaња ствари. Не видите код очију да вас Пеђа изнутра разара. Он и Лекић не могу заједно. Оног момента кад ојача Пеђа ће вам забити нож у леђа. Искренији су ови из ПЗП-а упркос разликама око веома важних питања.
  Ако хоћете опозиционо јединство дефинишите јасно циљеве и начин опозиционог дјеловања, одиграјте чисто са СНП-ом и зауставите рат са српским непарламентарним политичким странкама. Иначе проћи ћете како сам кажеш.

  • 0
   0

   Mila su SRBI mogli SRUSITI iznutra ovako kako KRUSO RADI,.

   Greska je DF sto je JAVNO PROKLAMOVAO CILJ rusenje MILA ,

   to je vrlo lose Milo je JAK ne zato sto je on NEKO neka FACA pametna- no sto AMERIKA STOJI iza NJEGA ,

   VELIKI STALJIM nije mogao TITA srusiti – ne zato sto je TITO i partizani su bili jaki ,no sto je CHERCIL i AMERIKA su ajali iza TITOVE GUZICE…

 2. 0
  0

  Даниловића су, као искомплексираног и плиткоумног човјека са села, медији Друге фамилије убиједили да је модерно и напредно само оно што они заговарају иако смо свједоци да се иза другофамилијарних „западних вриједности“ обично крију гола корупција, криминал и црногорски нацизам. Лијечећи свој комплекс ниже вриједности према тим људима, Даниловић грчевито покушава Србе како-тако угурати у исто коло са њима, неби ли на тај начин стекао и он статус „демократе и реформатора“, показао да није Србин из стереотипа који је створен управо од тог миљеа. Отуд оволико наваљивање, већ помало и досадно, на укрупњавању опозиције као на некој бриљантној иницијативи које се до сад нико није сјетио нити покушао него су сви чекали да филозоф сиђе из Ђурђевине и викне „Еурека“. А укрупњавање опозиције из угла Друге фамилије је, паметни то знају, шифра за потапање српске опозиције и формирање опозиционе сцене по мјери поменутих криминогено-фашистичких центара. Даниловића као човјека треба сажаљевати али му не треба дозволити да политички дјелује на штету српског народа. Друга фамилија би га свакако политички ликвидирала након обављеног задатка, његове досадашње колеге из Нове то морају урадити раније.

  • 0
   0

   Секула, толико си ми, иначе, несимпатичан, да ме нервира колико сам сагласан са овим твојим коментаром. Даниловић би „да буде модеран“, чак и по цијену продаје српских интереса.
   Мислим да су га најближи сарадници прочитали и да је одсвирао своје у НСД.

 3. 0
  0

  Opozicija kao i sve drugo u Crnoj su kontrolisani od Milovih tajnih sluzbi i mafije.
  Takvo stanje odgovara zapadu, CIA, koje ih sve odavno drzi pod svoje.

 4. 0
  0

  E vala si mogao sačekati malo … Juče Tači u Pg, a ti već danas odmah „… ko ne bude pratio novu politiku “ biće ovo, biće ono … E …………….

 5. 0
  0

  „Обавезни смо на мудрост и проницљивост. Не могу нам сваки дан нудити Тачија или НАТО умјесто посла. Објавимо да је та матрица потрошена.“

  Sram te bilo, ako ti umijes da se sramis

 6. 0
  0

  Kakvo crno jedinstvo sa onima koji su zajedno sa rezimom pljackali gradjane Crne Gore i koji su postali “opozicija“ tek kada je diktator odlucio da ubuduce pljacka sam, bez njihove pomoci i provozije. Covjeka koji olako zaboravlja slucajeve Draga Djurovica i Dragana Bogojevica i koji nema politicku inteligenciju da prepozna da bi ovaj model ponasanja sefa druge porodice bio ponovljen i kod bilo kojih narednih izbora, pod hitno treba lustrirati iz svake srpske, odnosno istinski opozicione politicke stranke, pa neka zajedno sa vajnim opozicionarima iz druge porodice, Rakcevicem, Krgovicem, Radem Bojovicem i Lukovcem gradi dalje “opoziciono“ jednistvo…

 7. 0
  0

  Даниловић нуди Србима пуније корито само да се одрекну свога ЈА.
  Питање напада на СПЦ у ЦГ, питање српског језика и ћирилице, питање фалсификовања историје, питање државних симбола, питање НАТО-а, питање асимилације и дискриминације Срба приликом запошљавања у државним ореганима, јавним установама и јавним предузећима, питање односа са Србијом и Русијом.
  Све ово по Даниловићу треба оставити са стране јер „Људи хоће да живе! Након свега, мало и да живе“!
  Е па Даниловићу ти и друга фамилија добро живите, а ако Срби хоће по твом виђењу „мало и да живе“ одрекавши се набројеног ближа им је и сигурнија понуда прве фамилије. То се управо десило у српском Херцег Новом, а с оваквом твојом причом десиће се и на парламентарним изборима. Иначе „твоја “ прича о обједињавању је пројекат актуелне власти чији је циљ да све са српским предзнаком и слободарским духом нестане.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here