Насловна Политика Даниловић: Опет се политика води преко леђа оних који имају најмање

Даниловић: Опет се политика води преко леђа оних који имају најмање

2
ПОДИЈЕЛИ

Опет се политика води преко леђа оних који имају најмање и опет се штите они који имају највише, изјавио је предсједник Извршног одбора Демоса-а Горан Даниловић на годишњем коктелу те партије у Бијелом Пољу, пренијеле су „Вијести“.

„На једној страни сада имамо породицу Мила Ђукановића чија је вриједност богатства процијењена на 167 милиона еура, а онда нам, на другој, неко каже како морају да се умање накнаде за мајке са троје и више дјеце, и све то у мјесецу породичних празника којима се радује огромна већина у Црној Гори,“ нагласио је Даниловић.

Он је поручио да долази вријеме у којем започети процес ослобађања мора бити довршен и да нема разлога за страх, и подсјетио да су ту партију на изборима људи гласали срцем, насупрот другој страни која себе назива патриотском, а која је наплатила сваку сузу и сваку радост.

„Да није тако не би нико могао да сабере 167 милиона у свом породичном иметку. Некада, не тако давно, сво приватно власништво у Црној Гори није вриједјело толико. 167 милиона процијењено и то најмање – толико је мање и Црној Гори.

Нико у Црној Гори никада није могао да заради 100 милиона еура. Тај новац треба да се зарађује сто година, нагласио је Даниловић и додао:

„У Црној Гори ипак постоје породице које нису наслиједиле породични иметак од дједова и прадједова, јер нису имали шта, а које су за 25 година постале европски и свјетски богате породице. То су политичари који са својим новцем могу да се такмиче са свјетским бизнисменима. На другој страни смо ми који треба да објашњавамо како имамо право или како мајке са троје дјеце имају право… или да треба наградити сваку жену која је била спремна да у минулих 20 година подиже 3 или више дјеце. Све то у земљи у којој је све мање дјеце, у којој нас чак тјерају да се међусобно свађамо око тога, зашто неко има двоје или троје, а неко ни једно дијете.“

Он је истакао да Црна Горо треба да брине о мајкама које су радиле 15 година радиле или су толико времена стрпљиво чекале посао на Бироу рада, подижући дјецу за себе и за ову државу и упозорио да уколико не буде породица а троје и више дјеце, „све мање бити оних који треба да наслиједе нас и да само можемо да претпостављамо ко ће у том случају наслиједити ову земљу“, пренијеле су „Вијести“ његове ријечи.

Лоповлук је вољети Црну Гору а закидати за порез и будућност дјеце

Даниловић је коментарисао и подјеле у Црној Гори на патриоте и издајнике казавши да је та подјела измишљена те истакао да је лоповлук вољети Црну Гору а закидати за порез и за будућност дјеце:

„Црна Гора се не воли галамом и тиме што ћете рећи – ја сам доказао на референдуму или изборима да је волим. Љубав се доказује сваки дан. И мајка доказује љубав сваки дан. Лоповлук је вољети Црну Гору а закидати за порез и за будућност дјеце. А највећи патриотизам у Црној Гори је то када од најскромнијег што имате не дугујете ником, ни држави, ни комшији ни пријатељу. То су хероји нашег доба,“ казао је Даниловић и напоменуо да данас треба да се подсјетимо и свих обесправљених, као и бескућника јер је срамота да их има у држави од 650 000 људи.

„Да смо паметно распоређивали оно што је заједничко – Црна Гора би била најбогатија земља региона. Јер у њој добар домаћин ни са осам разреда не би дозволио да има гладних, али ни оних који су за 25 година зарадили 200 милиона,“ истакао је Даниловић.

Он је нагласио да се актуелна власт показала неспособном да суштински мијења Црну Гору:

„У вријеме породичних славља последњих 30 дана дошла су и искушења, зато што су посебно на сјеверу погођене грађанке и грађани који су почели да уживају надокнаде за троје или више дјеце, или уз дјечји додатак, који је више социјална помоћ. Без икакве потребе да јавно упуте образложење које би Црна Гора разумјела, актуелна власт је показала неспособност да заиста суштински мијења Црну Гору. Опет се политика води преко леђа оних који имају најмање и опет се штите они који имају највише,“ напоменуо је Даниловић.

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here