Насловна Насловна Даниловић о НАТО-у: За Црну Гору боље да крене путем војне неутралности

Даниловић о НАТО-у: За Црну Гору боље да крене путем војне неутралности

4
ПОДИЈЕЛИ

За Црну Гору је најбоље да крене путем војне неутралности, несврставања и неприкључивања војним савезима, оцијенио је посланик у Скупштини Црне Горе Горан Даниловић.

goran danilovic

„Дакле, на референдуму о НАТО-у, ако га уопште буде и ако то скорије буде тема, треба поставити два равопрана питања: Да ли сте за војну неутралност Црне Горе и друго да ли сте за укључење Црне Горе у НАТО? Сви знамо да ће побиједити ово прво – људи ће рећи ДА неутралности. Онда је треба изградити на одржив начин, модерно и без смијешне претензије, која је наводно обвезујућа, да постанемо војна сила и сами се одбранимо од свих. Не бисмо били против него партнер свима. Малим земљама је то лакше него онима које имају огроман простор и природно економски потенцијал око којега се велики отимају“, написао је Даниловић на Facebook профилу.

Објашњава како треба одржавати неутралност.

„Унутрашњим политичким јединством – међунационалном равноправношћу која подразумијева изградњу државе на грађанским тековинама и постулатима, међувјерску толеранцију и искорјењивање свих видова дискриминације. Само држава свих грађана и народа који у њој живе гарантује мирне границе. Задовољни Срби, Хрвати, Бошњаци и Албанци у Црној Гори гарант су трајног пријатељства са истоименим државама из нашег окружења. Само ми и наше задовољство оним што нам враћа и гарантује држава можемо бити гарант Црногорцима да ће нам заједничка кућа надживјети сва искушења“, истакао је Даниловић

Такође, додаје, неутралност се може одржавати спољно политичком мудрошћу и скромношћу.

„Европска унија треба да остане наш циљ и то што прије јер ће и та чињеница помоћи нашој сигурности. Да нисмо, као што јесмо, у минулих 25 година уништили своју привреду и способност да нешто производимо за нас би могао бити респектабилан пут и оних европских држава које не улазе у ЕУ, а развијају специфичности. Ипак, ми смо држава са јаким и бојим се трајно стеченим економским инвалидитетом тако да би нас функционисање без чланства у ЕУ потпуно разорило и извјесно учинило мафијашким регрутним центром. Разумијем тако евроскептике али подсјећам да су највећи противници ЕУ интеграција управо људи из Ђукановићевог пријатељско-кумовског окружења. Онда нам је ваљда и све јасно“, закључио је Даниловић.

4 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    A ona fotka gdje ljubis dzinovsku bonbonu, u bojama ruske zastave? Ono sigurno nije neutralna bonbona. I da, asfaltirali smo, danilovicu, ne moras na patama ic’. I skini kosulju, kad obuces trenerku, ne ide zajedno. Dzaba torbica, daba ajfon!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here