Насловна Политика Даниловић: Није Лавров случајно назвао Ђукановића издајником

Даниловић: Није Лавров случајно назвао Ђукановића издајником

6
ПОДИЈЕЛИ

„Није одржао обећања и издао је Русију“, наслов је реченица Сергеја Лаврова о предсједнику ДПС-а Милу Ђукановићу или можда само о Милу Ђукановићу, саопштио је функционер Демоса Горан Даниловић.

Обична или необична у свијету врхунске политике она је речена. Ипак, ко и дјелић познаје глобалне политичке прилике зна да Лавров није било ко – прије се ради о једној личности која у свијету међународних односа значи много и зна управо толико. Његов однос према Ђукановићу, предсједнику ДПС, сасвим сигурно није однос према Црној Гори. Није случајно Лавров своје ријечи о Ђукановићу саопштио у тренутку када он више није предсједник Владе! Не случајно он бившег премијера зове „руководилац Црне Горе“!“,  казао је Даниловић, а преносе „Вијести“.

Он је додао да реченица Лаврова звучи као „прекор некадашњем савезнику, сараднику или саучеснику у заједничком плану“.

Вриједјеће да се сачека и временом расплете до у појединости каква и која су то изневјерена оцекивања, када и гдје су дата и у чије име? Подсјећам, прије само седам дана Дмитриј Медведев је честитао Душку Марковићу избор за челника владе – уобичајна руска пракса да се у свакој земљи поштује власт и са њом сарадјује ако постоји минимум могућности. Ђукановић је одговорио да се ради о бахатости треће политичке личности званичне Русије! Храбро за домаћу употребу али непаметно за спољну. И овдје једно ипак! Не заборавимо да Ђукановић не одговара у име државе него у своје име, иако ДПС кроз саопштење наводи да је по сриједи напад на „лидера Црне Горе“? Тако нешто, међутим, не постоји!„, казао је Даниловић.

Функционер Демоса напомиње и да је упозоравао да је недопустиво да медији блиски ДПС-у бесомучно и данима директно оптужују званичну Русију за организовање „покушаја терористичког акта“, а да званична истрага говори о „руским националистима“.

Спољна политика се не води тако. То ће одвести у лични и државни колапс„, казао је Даниловић.

6 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Da ne bude nesporazuma …
  Kada Lavrov kaze da je montenegrinski sagrailo izdajnik, on zapravo hoce da kaze da Milo nije bilo kakav izdajnik, nego dvostruki, trostruki … najgrdji!
  Stetocina bez presedana …
  Izdao je tradicionalne veze i odnose CG sa Rusijom, upleo se antirusko kolo, pridruzio se bez prjeke potrebe sankcijama i demonizaciji Rusije, izdao Srbiju i Srbe, vitalne drzavne i strateske svesrpske interese …
  Konacno, izdao je i zavicajnu CG, doveo je na rub ekonomske i svake druge propasti ; u toj meri je ekonomski devastirao i opljackao da CG vise nije funkcionalna drzava ; kriminalizovao je u mjeri da organizovani paradrzavni kriminal koro u potpunosti kontrolise drzavu, sve vitalne fiskalne i drzavne funkcije, posebno u oblasti bezbjednosti i pravosudja!
  CG danas, samo je blijeda sjenka drzave, kartel oganizivanog kriminala, povezan horinzontalno i vertikalno sa drzavnim institucijama i vrhovima vlasti! Klasicna mafija u tijesnoj sprezi sa drzavom.
  U potpunosti kriminalizovana drzava!
  Porodica, porodice vladaju CG, a Milo gospodari i glumi drzavnika kvazi drzave, koja je trn u oku, ne samo nama, ne Rusiji, nego, prije svega, briselskoj i vasintonskoj administraciji.
  Ni njima ne valja!
  Pa vi sad dobri promislite kako ce ovo da skoncaje, koju cemo cijenu morati morati da platimo, kako vec i placamo.
  Kako niko, pa ni Danilovic, nije anestiran.
  Kako smi svi za ponesti krivi jad je vjecni Milo uopste moguc!
  Nemoguci Milo, u nemogucu drzavu, sa nama nemogucima!
  Pa nam djavo kriv …

 2. 0
  0

  Sve si tačno rekao g.Daniloviću , samog Boga pitaj šta je tu ko i kome obećavao , pa smo sad tu đe smo zbog ličnih biznisa , zavađeni sa velikom Rusijom , sad nam „braća“ plaćaju teroriste da ruše „izdajnike“ .

 3. 0
  0

  @(Po)cetnik

  Nijesi ti cetnik, ne!
  Pocetnik, u svemu pocetnik.
  Bez kosulje i potkosulje, jos i bez gaca, jadi te znali.
  Ti, pa cetnik!?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here