Насловна Насловна Даниловић: Нема сукоба са Мандићем, све одлуке заједничке

Даниловић: Нема сукоба са Мандићем, све одлуке заједничке

14
ПОДИЈЕЛИ

Члан Предсједништва Демократског фронта (ДФ) и замјеник предсједника Нове српске демократије Горан Даниловић рекао је јуче да нема сукоба између њeга и предсједника те странке Андрије Мандића, уз тврдњу да су заједнички подржали основ за вођење будуће политике. Даниловић је за ”Дан” најавио да ће лидер ДФ-а Миодраг Лекић, на основу јединствене одлуке предсједништва тог савеза, након божићних празника заночети консултације о формирању прелазне владе, за које ће одредити термине и списак саговорника.

danilovic cdmНема сукоба између Андрије Мандића и мене, нити га је било раније, иако се у медијима о томе спекулисало – тврди Даниловић.

Како је додао, таковог сукоба нема нити га може бити у тренутку када су и он и Мандић подржали један исти основ за вођење будуће политике.

 • Чак смо међусобно прецизно подијелили надлежности за дјеловање унутар Демократског фронта у наредном периоду. Сваку од тих одлука усвојили смо једногласно. Мислим да смо таквом политиком охрабрили бираче Демократског фронта и учврстили сваког у увјерењу да смо врло озбиљна и респектабилна политичка организација, која наставља заједнички свој пут, казао је Даниловић.

Према његовим ријечима, иако је у минулим мјесецима и било различитог поимања одређених потеза, сада су сви усаглашени у ономе што је једногласно подржано на последњој сједници предсједништва ДФ-а, одржаној непосредно прије Нове године.

 • Најновија одлука предсједништва ДФ-а је недвосмислена и сви смо јој се обрадовали. Након празника, предсједник Демокрагског фронта Миодраг Лекић покренуће иницијативу за разговоре у оквиру опозиције, за шта је добио пуну подршку. Како смо то прецизно навели, он ће покушаги да направи најшири опозиционо-демократски фронт оних који су за антирежимску борбу и успостављање демократског друштва. То је, у ствари, тестирање нашег залагања. које је такође добило апсолутну подршку свих чланова предсједништва Фронта, да се након неопходних консултација у опозиционо-грађанском сегменту нашег друштва, понуди формирање прелазне владе, наглашава Даниловић.

Циљ прелазне владе, како је појаснио, био би да кроз ограничени мандат обезбиједи неопходне услове за слободне изборе и стабилизацију социоекономских прилика.

 • Сходно ономе што смо одлучили на предсједништву, Лекић ће одредити када ће упутити позив и ко ће му бити саговорници, каже Даниловић.

Нећемо условљавати Лекића

Даниловић је истакао да по питању будућих разговора о конституисању прелазне владе у Црној Гори неће бити никаквих непознаница.

 • Нијесмо направили никакав списак оних са којима се не смије и не може преговарати. То би било дефинитивно условљавање Лекића, а никоме од нас тако нешто није ни падало на памет. Суштински, није само до нас, него и до оних који треба да одговоре на позив – нагласио је функционер ДФ-а.

Он вјерује да Миодраг Лекић има довољно дипломатског и политичког искуства да разговоре на тему захтјева за формирање прелазне владе доведе до краја у року који је могућ.

14 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Smram vas bilo, „dobrotvori“… Davilovicu Bog ti pomogao, a hoce. Jedino se ti zalazes za ocuvanje DF i smjenu DPS. Cini se da ostali, lise Lekica, samo gledaju svoje …e!

 2. 0
  0

  Dakle, Milorade, kažeš da treba da se istjera. Pitanje je, ko da ga istjera? Mislim da bi dežurnim pljuvačima život bio prazan da ne mogu da se tjeraju po tuđim strankama i da uređuju stvari koje nemaju pravo.

 3. 0
  0

  Кад УДБА активира своје мајсторе за коментаре. Џаба вам све! ДФ са Лекићем на челу је најозбиљнији производ опозиције од увођења вишестраначког система у ЦГ. Даниловићу, свака част! Доследна политика и залагагње за обједињавање опозиционих структура је пун погодак.

 4. 0
  0

  Prosto čovjek mora da obožava pismene komentatorske analitičare. Sve propali i odbačeni kvazi političari bez stranaka, zadojeni mržnjom. Džaba sve, samo naprijed! Ovi zli jezici su dokaz da je mir u NSD trn u oku i DrPSa i Milovih Srba. Gorane, bravo!

 5. 0
  0

  OPOZICIONAR,

  TIPA PROFILA KAKAV JE deceniju nas iza i ispred kojega je STAJAO OPOZICIJONI NAROD CRNE GORE- PRESTAVLJAO JEDAN Predrag Bulatovic (koji iskren da budem cijelo vrijeme je mene podsecao na jednog,

  RANO PROLJECNJEG-BLAVORA)

  – a kakva je razlika izmedju NJEGA MILICA PAJOVICA i nekih drugih .?!!

 6. 0
  0

  Uz CELICNOG JANKA,

  mozda bih jos mogao STAVITI od OPOZICIONARA koji bi DIJELILI SUDBINU I POSLEDICE NARODA koji protestuje-jedino MEDOJEVICA i MANDICA,

  za LEKICA ni malo nijesam siguran mada ne mora da znaci ako se CRTA PREDJE sa NECIJE STRANE da i on ne bi stao uz OVE CELICNE OPOZICIONARE,

  NAROD mora znati iza njega i ispred njega ko stoji i oce li ih IZDATI !

  NARAVNO svi POKUSAJI bez LOGISTIKE RUSIJE su PROPALI unapred!!

  ps.

  ZAR MISLITE da bi „AFRICKA PROLJECA “ uspjela bez LOGISTIKE AMERIKE .. ne Bogomi , e CIM SE U SIRIJU UMIJESALA RASIJA malo MORGEN su uspjeli,,,

  Nista GOSPODE BES NESTERENKA i RASIJE ni POMISLJATI svaki POKUSAJ bit ce UGUSEN !!

 7. 0
  0

  Ja nisam odavle,

  jedno PITANJE-

  a SLAVE li CRNOGORCI ove godine SRPSKU NOVU GODINU svi ZAJEDNO ,

  posto nam u PLJEVLA ne dadu dakle OPSTENARODNO VESELJE dje treba da bidne ???????????jel u PODGORICI ove GODINE??????????????????

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here