Насловна Насловна Даниловић: Нема одлуке о НАТО у празном парламенту

Даниловић: Нема одлуке о НАТО у празном парламенту

0
ПОДИЈЕЛИ

Одлука америчког Сената о НАТО тиче се строго интереса глобалне политике САД и са животом у Црној Гори неће имати много додирних тачака, оцијенио је  посланик Демоса Горан Даниловић.

Он тврди да ће, када одлука о чланству буде донесена у Црној Гори, то бити доказ да челнице НАТО не интересују животи грађана Црне Горе.

danilovicПристати на то да вам се једна држава придружи гласањем у омаловаженом и бојкотованом парламенту говори само о губљењу глобалног појаса, о томе да је по сриједи прије свега војна организација, са тек којим формалним и фолклорним политичким ‘украсом’,” написао је Даниловић на свом Фејсбук налогу.

Црна Гора ништа не може учинити како би се ова одлука што прије донијела, јер је она у рукама предсједника САД и Русије, убијеђен је један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић.

Medojevic u Skupstini“Од Црне Горе ништа не зависи и ми смо сада само једна од фигура у новој глобалној партији шаха, коју у овом тренутку играју Трамп и (Владимир) Путин, уз важну улогу Британаца, без којих ниједна велика промјена у историји не може да прође,” казао је за “Вијести” Медојевић, који ће сјутра  присуствовати инаугурацији новог предсједника САД у Вашингтону.

Према његовим ријечима, Обамина администрација улаже невиђене напоре у периоду транзиције власти како би осигурала пријем Црне

Одлагање сенатске одлуке о пријему у НАТО није разлог за забринутост, јер Црна Гора ужива америчку подршку за чланство, сматрају у цивилном сектору.

Према ријечима извршног директора Алфа центра Александра Дедовића, разлога за бригу нема.

aleksandar-dedovicКолико се нама овдје у Црној Гори питање ратификације Протокола о приступању НАТО Савезу чинило од веома великог значаја – то је у америчком Сенату само једна од тачака дневног реда на засједању,” казао је Дедовић.

Критике на рачун НАТО Дедовић доживљава као најаву потребе смањења буџетских издвајања за чланство и могуће иницијативе за модификацијом њеног функционисања.

Национални координатор за НАТО Драган Пејановић тврди да нема разлога за бригу.

“Процес ратификације није исти у свим земљама чланицама. Негдје су то само парламентарне процедуре, а у неким државама, поред њих, постоје и националне процедуре,” казао је Пејановић за Радио Црне Горе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here