Насловна Насловна Даниловић: НАТО не смије бити алиби за повратак у парламент

Даниловић: НАТО не смије бити алиби за повратак у парламент

2
ПОДИЈЕЛИ

Потпредсједник Демоса Горан Даниловић казао је да опозиционе странке ни из једног разлога не треба да се врате у парламент прије него се изађе у сусрет њеном захтјеву за понављањем избора.

Коментаришуши најаве СДП-а и УРА да ће се вратити у Скупштину када се буде одлучивало о уласку Црне Горе у НАТО, он је рекао да треба видјети хоће ли и када бити тог одлучивања.

Буде ли га евентуално, надам се једном великом опозиционом договору. Мој став је иначе познат тим поводом: мислим да ни из једног разлога не треба ући у пленум прије него се изађе у сусрет опозицији. СДП и УРА имају своје органе и нека одлуче како вјерују да је најбоље. Ипак, не дугују они никаква објашњења ДПС-у, понајмање правдања зашто или како су гласали! Појединачно свако од нас има неки врхунски и „свети“ разлог због којега би могао ући и гласати ово или оно. Појединачни разлози, међутим, мање су важни од принципа и оцјене да изборни дан није био слободан до мјере да моземо рећи: признајемо побједу! Како? Не би ни они? Не би ни једна европска странка у европској држави! Не можемо ни ми!“, казао је Даниловић за портал Аналитика.

Он је додао да је против захјтева СНП-а о формирању власти у Котору, наводећи да је такав потез већ виђен и да не слути на добро.

Како је рекао, прије било какве одлуке о изласку на изборе у Никшићу и могућем формирању парламента и владе у сјенци, мора се ријешити питање формирања власти у Котору.

Када је ријеч о повлачењу предлога да дан Његошевог рођења буде државни празник, функционер Демоса је рекао да је знао да тај предлог неће проћи, јер је, према његовим ријечима, прича о Његошу била планирана као нешто чиме треба платити мир у Влади и гласање за смањење накнада мајкама.

2 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here