Насловна Политика Даниловић: Ђукановић да поднесе оставку због афере "Снимак"

Даниловић: Ђукановић да поднесе оставку због афере "Снимак"

0
ПОДИЈЕЛИ

goran danilovic

Након нових захтјева из Брисела и Вашингтона за расвјетљавање афере „Снимак“ премијер Мило Ђукановић би требало да поднесе оставку и некој новој власти дозволи да једном за свагда заврши са овом афером и свиме што би у будућности могло да личи на њу, оцијенио је функционер ДФ Горан Даниловић, преносе „Вијести“.

Замјеник помоћника америчког државног секретара за европска и евроазијска питања Хојт Брајан Ји рекао је у разговору за „Вијести“ да ће начин на који се црногорска Влада, полиција и правосуђе баве афером „Снимак“ бити важан показатељ посвећености државе да се бори против корупције. Додао је и да ће многе владе, укључујући и САД, пажљиво мотрити како ће се одвијати тај случај.

Петер Стано, портпарол европског комесара за проширење Штефана Филеа, коментаришући изјаве предсједника Владе Мила Ђукановића о афери „Снимак”, рекао је да Европска комисија очекује да се афери „Снимак” посвети неопходна политичка и правна пажња.

Како је пренио „Дан“, и истраживач политика у југоисточној Европи из бриселског Центра за европску политику Корина Стратулат поручила је да је „веома је битно да независни правосудни органи доведу ту аферу до краја и да они који су вршили злоупотребе за то одговарају“.

„Мислим да би било коректно и поштено након препотентног и неполитичког вријеђања са говорнице Скупштине прије неки дан да Ђукановић поднесе оставку, јер говори неистину када каже да је афера „Снимак“ завршена. Није, рекли су нам то из Брисела и Вашингтона. Рекла му је то и домаћа јавност. Он мора коначно изаћи из властитог свијета који је за себе створио и суочити се са реалношћу. Ђукановић је човјек прошлости који не може да се прилагоди и давно је постао проблем Црне Горе“, казао је Даниловић.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Да није ипак Брисела и Вашингтона опозиција ЦГ му не би могла ништа! – Искрено…

  2. 0
    0

    ,,Не липши магарче до зелене траве“ – Едвард Сноуден све опосли за трен и нађе посао у Русији, а ви се овдје око нечег што је очигледно натежете мјесецима!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here