Насловна Издвојено Даниловић: Ако се СДП и УРА врате у Скупштину да гласају о...

Даниловић: Ако се СДП и УРА врате у Скупштину да гласају о НАТО-у, сваки труд опозиције постаје бесмислен

7
ПОДИЈЕЛИ

Бивши министар унутрашњих послова и функционер Демоса Горан Даниловић позвао је своје колеге из СДП-а и Грађанског покрета УРА да не присуствују сјединици Скупштине када се буде гласало о уласку у НАТО и да остану при томе да се парламент и даље бојкотује. Он је нагласио да ако се о тако крупној ствари може одлучити са оваквим сазивом Скупштине и још неколико опозиционих посланика, онда ће након тога све, па и бојкот парламента, бити бесмислено.

„Не буде ли расвијетљен изборни дан, не може бити јасна никоме, па ни политички најпрагматичнијим и лукавим појединцима, како и зашто се поједине опозиционе партије враћају/појављују у Скупштини да се изјасне око чланства у НАТО? Ако било који опозиционар може ући у Скупштину да се изјасни тим поводом и на тај начин да легитимитет овом сазиву, који су разлози да избјегавамо ‘мање битне’ ствари?,“ написао је Даниловић на својој фејсбук страници.

Његова изјава је реакција на раније најављено саопштење СПД-а и УРА-е да ће прекинути бојкот парламента када се у Скупштини буде гласало о учлањењу Црне Горе у НАТО.

Даниловић стога истиче би након таквих потеза опозиција опет била посвађана те да ако Брајовићев парламент са неколико опозиционих посланика може да одлучи о НАТО-у, бесмислено је све што опозиција ради па и њен бојкот:

„Након евентуално таквих потеза опозиција ће опет бити посвађана по најболнијим шавовима. На крају, врло конкетно и јасно: ако сазив којем предсједава Иван Брајовић има легитимитет да заједно са неким опозиционим посланицима одлучи о најкрупнијој ствари у минулих десет година, о чланству Црне Горе у НАТО, онда је бесмислено све што радимо и с правом споримо. Кога ће након тога, унутра или споља, бити брига појављује ли се опозиција у Скупштини или не појављује?“

Према његовом мишљењу опозиционе партије „с пуним правом“ траже понављање избора те да се за рок за њихово одржавање могу брзо договорити јер по овом питању никакве разлике не постоје у опозицији.

7 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Aj da se ne lazemo.

  I SDP i URA su za ulazak u NATO.

  Pa i koalicija Kljuc zajedno sa Demosom su za ulazak u NATO.

  Takodje je Medojevic i njegov gradjanski savez takodje za ulazak u Nato.

  Mandic je takodje bio za ulazak u Nato, kako je stanje sad kod njega to Bog zna.

  Dakle, svi ste vi za ulazak u Nato i neka vam folirancija.

  • 0
   0

   ВУК МЕН СДП-УРА-КЉУЧ СА ДЕМОСОМ- МЕДОЈЕВИЋ- ДПС СВЕ ТВОЈИ ДРУГОВИ СА СУТЈЕСКЕ И НЕРЕТВЕ Е ДА ТИ ЈЕ МОШО ЖИВ

 2. 0
  0

  Vukmane ( Вукмане ) народ није за НАТО и ни један ваљан разлог до сада није дат који би говорио да је то интерес овог народа. Народ само збуњено гледа ову сулуду трку и фрку да га у нешто, о чему нема појма ( а само се инстиктивно боји ) стрпају ужурбани НАТО лешинари и папагаји. Нити га интересује шта је Медов, ни Ранков, ни Ракчевићев ни сличних појединачних протува интерес. Они представљају себе, а то значи да представљају ништа, а не народну муку, жеље и осјећања.

 3. 0
  0

  Mora se u parlement Danilovicu au majka mu stara trazi se nacin da se udje u dogovoru da se napadne sdp i ura i ulazak e koga sam ja glasao neces me Danilovicu drugi put preci sledece izbore ne izlazim a ako ovako nastavis glasam Dps!

  • 0
   0

   Neko će ti poverovati da si ga i glasao, plaćeni provokatoru. Mada ko je i kriv Danilovicu i Demosu što ih je Milo iskoristio u onoj lakrdiji od prelazne vlade. Mandicu, strpljenje ste pokazali, prihvatanje i crnogorske braće, sve. Sad imate punu slobodu da se svim sredstvima odbranite od mete koju vam crtaju, u boj ako treba!

 4. 0
  0

  ne treba ih pozivati da ne ulaze ,ako udju stvari ce biti jasne,a o NATO ne odlucuje Montengo to je bar jasno,treba neke stvari da se rasciste do kraja,nije ovo tako ni lose,vladavina ovih skotova se privodi karju ,istio kao i postojanje Montenegra .

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here