Насловна Политика СО Даниловград: Бошковић звао одборника СНП-а на фер тучу

СО Даниловград: Бошковић звао одборника СНП-а на фер тучу

0
ПОДИЈЕЛИ

Потпредсједник Општине Даниловград Зоран Бошковић јуче је током сједнице локалног парламента позвао одборника СНП-а Спасоја Пеђу Ковачевића да изађе из сале да се обрачунају.

Бошковић је реаговао током дискусије о информацији о контроли МУП-а, чија је управна инспекција прије неколико мјесеци евидентирала бројне неправилности приликом запошљавања.

Опозициони одборници тврде да се Бошковић окренуо ка њима и рекао “марш битанге”, а након тога кренуо ка вратима сале и позвао Ковачевића да се обрачунају.

Ситуацију је смирио предсједник Општине Бранислав Ђурановић који је изашао за Бошковићем, а потом је реаговао и предсједник Скупштине др Миодраг Ђуровић који је тражио од одборника да се смире и не подижу атмосферу непотребно.

Недуго након тога страсти међу одборницима ДПС-а поново су узавреле. Из опозиције тврде да се главни администратор Општине Дејан Вуковић, након што је у скупштинској клупи разговарао са Ковачевићем, залетио да га удари. У томе га је спријечио шеф одборничког клуба ДПС-а Бранислав Мико Станишић, који га је повукао за кошуљу. Одборници опозиције су тражили да се сједница прекине, јер не постоје услови за наставак расправе, али је Ђуровић то одбио.

Ковачевић јуче након засједања није желио да коментарише инцидент.

Он је за говорницом тражио да Вуковић поднесе оставку због неправилности које је Управна инспекција евидентирала.

“Уколико главни администратор каже да је одмах по извршеној инспекцији одлучио да исправи бројне неправилности, онда је јасно да није било контроле МУП-а ништа од овога се не би ни десило. Врхунац нетачности у овом документу је да пресуде по тужбама нијесу правоснажне и да их не треба због тога коментарисати. Међутим, сви знају да је пресуда Управног суда о незаконитој смјени бившге секретара Јелисавке Бурић коначна и да се мора поступити по њој”, казао је Ковачевић.

Одборница СНП-а Јелена Раденовић рекла је да инспекција није контролисала предузећа и установе гдје се супротно законима услови за одређене функције намјештају према квалификацијама особе којој је ДПС то мјесто већ одредио.

Вуковић је рекао да су отклоњене бројне неправилности које је открила инспекција МУП-а.

“Нико не помиње каква је ситуација у локалним управама гдје опозиција има власт. Ваљало би то упоредити, јер је тамо стање катастрофално”, казао је Вуковић поручујући да неће поднијети оставку док не исправи све неправилности.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here