Насловна Друштво Данијела Ђуришић: Ухапсили су ми сина и супруга на правди Бога (ВИДЕО)

Данијела Ђуришић: Ухапсили су ми сина и супруга на правди Бога (ВИДЕО)

0
ПОДИЈЕЛИ

Јутрос су на правди Бога ухапсили мог сина и супруга, изјавила је Данијела Ђуришић, супруга и мајка Вање и Вука Ђуришића који су рано јутрос ухапшени у подгоричком насељу Забјело.

Породица Ђуришић се већ годинама бори са Главним градом за повратак земљишта који је њихова прадједовина, а на којем се између осталог налазе основна школа Октоих и преко којег је прошла Јереванска улица, и коју су, због нереаговања власти, блокирали.

„Прескочили ограду, зграбили их, почели да их вуку, поломили Вањи наочаре и одвукли их у полицију,“ описала је јутрошњи догађај Данијела Ђуришић за ИН4С.

Она је казала да су их рано јутрос дочекале све црногорске новине у којима је било најављено да ће у 10 сати представници комуналне полиције, комуналне инспекције, Водовода и канализације као и представници полиције „кренути у напад“ на њих и на њихову имовину, те да је она отрчала да купи дјеци доручак и по повратку затекла полицију која је већ била ту.

„Нико нам није дао никакво објашњење, нико нам није пришао осим полиције која је одвукла њих двојицу,“ напоменула је Ђуришић и истакла да је након хапшења у близини њиховог имања доведен багер, који је до цијеви од хидрофора ископао рупу, а која је затим прешегана како породица Ђуришић не би могла да се снабдијева водом.

Она је казала да представницима Водовода и канализације нису дозволили да уђу на њихово имање и ријеше проблем зачепљене канализације док се, како је нагласила, не ријеши главни проблем:

„Главни проблем је Управа града, градоначелник и директор Дирекције за имовину Младен Нилић који не желе да ријеше проблем са нама. Ако им треба наша земља морају прогласити јавни интерес. Извршите ексрпропријацију и ми више никада нећемо засметати,“ нагласила је Ђуришић за ИН4с и додала да се комунална полиција, након сазнања да полиција неће инсистирати да се породица Ђуришић склони, повукла.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here