Насловна Мозаик Дани Москве у Београду

Дани Москве у Београду

0
ПОДИЈЕЛИ

Дани Москве у Београду биће одржани од 3. до 7. октобра ове године, најавили градоначелник Београда Синиша Мали и амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин.

Градоначелник Београда Синиша Мали је рекаo после састанка са амбасадором Русије да је то културно- пословна манифестација која ће бити још једна прилика да се учврте добри односи које имамо са Русијом, посебно са градом Москвом.

Мали је подсетио да је прошле године потписан споразум о сарадњи два града и круна те сарадње су Дани Москве у Београду, али и дани Београда у Москви који ће бити одржани наредне године у руској престоници.

čepurin mali

„Циљ ове манифестације је да се кроз пословни форум окупимо што већи број привредника из Русије и Москве, да представимо потенцијале и инвестиције које имамо у Београду“, нагласио је градоначелник Београда.

Мали је додао да ће бити организован велики број изложби, концерата, чак и мини фестивал савременог руског филма, како би се Београђанима и гостима Београда, на неки начин, приближила Москва и Русије.

„Очекујем велики број грађана на овој манифестацији. Очекујем да направимо велики број договора, а много ће нам помоћио што ће Ер Србија кренути од јуна да лети за Санкт Петербург. Приоритет је запошљавање, инвестиције и развој нашег града“, нагласио је Мали.

Чепурин је рекао да је овакав догађај већ постојао у Београду, направљена је пауза, и сада је догађај обновљен.

То ће бити дани размене културе и привреде између Москве и Београда и велика могућност за Београд да прикаже на најбољи начин свој веллики потенцијал у сфери привреде и туризма, јер Београд има шта да прикаже“, поручио је Чепурин.

Амбасадор Русије је додао да ће са манифестација одвијати на више локација у Старом двору, Привредној комори Београда, централним трговима.

На тим манифестацијама ће, како каже, бити представљени догађаји из области спорта, културе, библиотекарства, филма, позоришта.

Чепурин је нагласио да ће „манифестација бити на корист обе земље и оба града и Београда и Москве“.

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here