Насловна Политика Дани Црвеног крста

Дани Црвеног крста

0
ПОДИЈЕЛИ

crveni-krst_1

Црвени крст Црне Горе обиљежиће у петак 138 година од оснивања те хуманитарне организације, преноси агенција Мина.

,,Организација Црвеног крста Црне Горе обиљежава 29. новембар као Дан Црвеног крста Црне Горе, када се навршава 138 године од оснивања ове хуманитарне организације у Црној Гори и прве организације Црвеног крста на Балкану«, саопштили су из те организације.

Истог дана почиње и спровођење манифестације Дани Црвеног крста

,,И током које Црвени крст, на свим нивоима организовања, настоји да интензивира своје хуманитарне активности и што потпуније промовише принципе свога рада и укупну хуманитарну мисију“, додаје се у саопштењу.

У седмици између 29. новембра и 6. децембра, организује се и информативно-едукативна кампања поводом 1. децембра, Дана борбе против ХИВ-а, акције добровољног давања крви, као и показне вјежбе прве помоћи.

Биће обиљежен и Дан волонтера, 5. децембар, а посебна пажња, како је саопштено, посветиће се активностима на ширењу основних знања о међународном хуманитарном праву и принципима на којима дјелује Покрет Црвеног крста и Црвеног полумјесеца код нас и у свијету.

Волонтери Црвеног крста ће своје дјеловање представити и у Делта ситију у уторак, 3. децембра, од 17 сати.

Све бебе рођене на Дан Црвеног крста Црне Горе, 29. новембра, ће добити симболичан поклон, а у Данима Црвеног крста ће бити дистрибуирана помоћ прикупљена у сабирној акцији, за социјално угрожене породице у Црној Гори, наводи се у саопштењу.

Како се додаје, Дани Црвеног крста биће заокружени конференцијом за медије која ће бити организована 6. децембра, а на којој ће бити представљене активности спроведене у Данима Црвеног крста, као и резултати акције Солидарност на дјелу и начин дистрибуције прикупљене помоћи.

,,Ово ће бити прилика и да се уруче захвалнице донаторима, који су Црвеном крсту пружили подршку током прикупљања хуманитарне помоћи и спровођењу осталих хуманитарних активности“, саопштено је из Црвеног крста.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here