Насловна Друштво Данас протестни скуп у Пљевљима „За чистији ваздух“

Данас протестни скуп у Пљевљима „За чистији ваздух“

0
ПОДИЈЕЛИ

Трећу годину за редом еколошке невладине организације из Црне Горе организују грађански скуп у Пљевљима са циљем убрзавања рјешавања проблема аерозагађења који угрожаваја јавно здравље становништва и квалитет животне средине.

Како је најављено, скуп ће се одржати у петак 23. децембра у Пљевљма, на Тргу 13 јул, у 12:05. За заинтерсоване учеснике из Подгорице обезбијеђен је превоз до Пљеваља и назад са поласком у 08:00 испред хотела Подгорица.

НВО Еколошко друштво „Брезница“ биће један од организатора грађанског скупа „За чистији ваздух“.

pljevlja-1

„Скуп није политички и замишљен да буде један масовни перформанс којим желимо исказати наше незадовољство због тога што се ништа не ради на терену како би се аеорзагађење смањило. Годинама се одржавају округли столови, трибине и слично, доносе закључци, а ништа се не ради. Ми не добијамо новац од пројеката написаних на папиру, али зато радимо на терену. Ми ћемо од наших средстава организавоти скуп на који ће доћи еколошки активисти из више градова Црне Горе (…) Позивамо Пљевљаке да дођу на Трг и покажу да су заинтересовани за рјешавање главног узрочника тешких обољења, болести респираторних органа и главног разлога масовног исељавања из нашег лијепог града“, казао је предсједник НВО „Еколошко друштво Брезница“, Милорад Митровић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here