Насловна Мозаик Данас почело снимање серије „Немањићи“, Стефана Немању игра Младен Нелевић!

Данас почело снимање серије „Немањићи“, Стефана Немању игра Младен Нелевић!

17

Пише: Ана Илић

После вишемјесечних припрема, данас је у раним јутарњим часовима на Студеничкој ријеци пала прва клапа серије „Немањићи – рађање краљевине“.

Студеница је прва у низу од 240 локација на којима се снима серија. За два дана екипа се сели на Копаоник, како би ухватила последњи дах зиме и камера забиљежила грудвање и санкање Немањине дјеце.

Први снимајући дан био је резервисан за  Војина Ћетковића, Наду Шаргин, Оливеру Викторовић, Драгана Маринковића и Вучића Перовића.

Планирано је да снимање траје четири мјесеца, а почетак емитовања прве епизоде најављен је за крај године у којој се обиљежава 800 година од крунисања Стефана Првовјенчаног.

Marko Marinkovic, Bojana Sutic i Vojin Cetkovic

У улози Стефана Првовенчаног појавиће се Војин Ћетковић, Стефана Немању ће тумачити Младен Нелевић, улога Светог Саве поверена је Драгану Мићановићу, а Вукана Немањића ће играти Небојша Глоговац. У осталим улогама појавиће се: Нада Шаргин, Слобода Мићаловић, Миодраг Мики Крстовић, Горан Султановић.

Серија од 12 епизода снима се у продукцији РТС-а, у режији Марка Маринковића. према сценарију Гордана Михића. Планирано је да снимање траје четири мјесеца на аутентичним локацијама међу којима су Студеница и Црква Светог Петра и Павла у Новом Пазару.

Scena sa snimanja

Извор: Седмица

17 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Све је ово тачно по „српски“! Не треба се зато чудити што пропадамо и губимо све што су нам преци у наслеђе оставили! Мора се до краја серије наћи нека улогица и за Томпсона. Ако већ није. И за Чанка. И за Чеду. И за Бебу. И за Бориса. И за маринца Шутановића…. Вуч нека се припреми за улогу Вука Бранковића.

 2. 0
  0

  … Glumci, jadi ih znali!
  Oni ti ništa ne znaju, osim da glume!
  Kako neki ni to ne znaju.
  A što se serije tiče, nadamo se da neće biti lažljiva kao ovo … Uostalom, i sami znate na šta mislim, nego mi mrsko da pominjem komediju o jedom Božićnom događaju u najljepšu Planinu!
  Još me i stra’ od napasti da i u jednoj, i u ovoj drugoj, glume isti glumci!
  … Ima u tome, za moj ukus, nečeg bljutavog i perverznog …

 3. 0
  0

  E sad bi ja trebao da pjujem po Ćetkoviću i Neleviću sto glume Nemanjiće koji su „mačem i ognjem“ okupirali Duklju ha , ha , ha , ali naravno da to neću uraditi ovim vrsnim glumcima , ali vidite li sada koliko ste bili smiješni ?

  • 0
   0

   Битно да је Немања ,,окупирао,, твоју Ђурђевића Тару мој ,,масја,,.

  • 0
   0

   Огњем и мачем „окупирали “ Дукљу…Еј МАшја опет ботујеш.Немањићи ишћераше Византинце(Грке) који су били „окупатори“,али ипак ОСТАВИШЕ СВОЈ народ и ослободише.Интересантно рекосте ли да Црна Гора – Зета – Дукља никад покорена није била ….стално наглашавате да Црна Гора оста у својој слободи…како то сад ,једни па други „окупатори“,договорите се више …
   А кад већ помињеш историјске догађаје,не потурај неистине и полуистине као кукавица јаје.

   • 0
    0

    A Miśune legendo , znači dinastija Vojisavljević je po vama „Vizantijska-grčka“ ?
    Do prije malo ste zborili da je to „prva srpska dinastija“ , evo sad više nije , ili jeste , odlučite se više ?
    E sad , to da su Nemanjići „oslobodioci objasni srpskim istoričarima od pr Jovanke Kalić , akademik Sima Ćirković , pr.Milošu Blagojeviću , čuvenom istoričaru Vladimiru Ćorovoviću …koji tvrde da su Nemanjići osvajači Duklje !
    Čim opovrgneš njihove naučne radove , odmah ću bez pogovora prihvatiti da si u pravu !
    Bolje tebe ide krmeće pečenje no ova nauka .

    • 0
     0

     Династија Војислављевић је у моменту кад је Немања покорио византијски вазал,односно „игра како Грци свирају“.Што мислиш јесу ли Византијски војници у Дукљи били на нивоу неке НВО;отприлике као НАТО кад их примите ?Зато их је Немања све кући испратио.А свој народ поштедио.Бар тако веле хроничари тога времена.
     Ах та прасетина сласна…постаде за вас Дукљане сан недосањани,као некоћ независна ЦГ.И то све због коалиционих партнера.Ђаоли једни.
     Из Србије је брале…млада, још кад се сад у прољеће обрне на ражањ па се наложи буковином сувом,па проспе два-три пива по њој…прсте да поједеш.
     Греоте ,да ти не правим зазубице ,но ну ми речи каквог је укуса та пилетина бразилска и холандска ,генетски модификована ,те је у Воли и Лаковић купујете ? Расту љи ви сисе од ње ?

     • 0
      0

      Jadi te znali, Miloše!
      Malo ti što „gradivo“ znaš, još bi katedru mogao da držiš duklješama na popravnom iz “ sebe “ , a to ti ne kaže bilo ko, nego se još o jednako superiorno sprdaš š njima!
      … Vjeselo ti vazde bilo, od Bara Srbine!

 4. 0
  0

  Srpska posla,sve ce se njima zaboravit,sve je moguce sa tim sirokogrudim narodom pa i to da je jedan Jovo Kapicic ponosno setao 50god. Knez Mihajlovom u odjelu od hiljadu evra.

 5. 0
  0

  Nekakav bezveznjaković i „zgubidan“ koji misli da je postao poznat zato što u izmišljenom nadimku koristi izmišljeno slovo, sada još tumači i istoriju, pominje „oganj i mač“, podučava nas „neobrazovane“!“O, sancta simplicitas“!

 6. 0
  0

  Rekoste mi da proucim Njegosa , pa se sjetih kada Njegos rece 1843/44 svom ucitelju Simu Milutinovicu :

  А да, чоче, божја ти вјера, знам ја ту веселу Србадију; ну куд су јој ти јунаци синови били док јој није Бог да Карађорђа? Та сви ви тамо фастате њега једнога јунаштвом, а кад ви Бог њега узе између вас, а ви суноврат у турски јарам опет!

  Но кршна и сиромашна Црна Гора не хаје ни за Немање, ни Мурате, ни Бунапарте ; они сви бише и преминуше, а Црна Гора остаде до вијека и Страшнога Суда, у својој вољи и слободи“ !

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here