Насловна Друштво Данас нови протест: Отели накнаде мајкама, да би себи подијелили коверте

Данас нови протест: Отели накнаде мајкама, да би себи подијелили коверте

Тражимо оставке свих оних из власти који су учествовали у овој прљавој игри и превари мајки, казала је Савковић

1
majke protest
Протест мајки, архивска слика

Испред Скупштине Црне Горе данас у 13 сати биће одржан нови протест мајки корисница накнада.

У склопу протеста биће организована и протестна шетња, саопштила је у име Координационог одобра мајки Жељка Савковић.

„Жене, мајке су већ двије године на улици! Мајке које су родиле троје и више дјеце. Ако то није чудно Европи и свијету, гдје мајке уживају заштиту државних институција, како ће тек бити схватљиво овој власти која не штити ниједног грађанина своје државе? Зашто би нама било чудно што су ударили, поред дјеце, на најрањивију популацију једне државе – мајку. Баш зато што нам није било чудно то да су на све спремни, нијесмо дале наше достојанство. Стале смо све заједно на црту умишљеним владарима који су уништили све чега су се дохватили. Па су хтјели и култ мајке. Не може!“, нагласила је Савковић и поручила:

„Схватиле смо да проглашавајући нас монструмима управо прикривају себе. Ми смо схватиле то одмах и устале. Да ли сте ви, који ових дана док гледате како су се у ковертама дијелиле наше укинуте накнаде, ваша повећања плата и пензија, преливајући се у приватне џепове властодржаца Црне Горе, свјесни прљаве игре ових играча? Мајке јесу и неће дозволити да се ико са њима игра.

Зато позивамо све заједно да се изборимо за наша два захтјева јер ако се изборимо за њих изборићемо се за Црну Гору у којој Устав важи за све једнако! Прво, повратак 70 одсто и 40 одсто просјечне зараде која је претходила години остварења тог права стеченог доживотно, без категоризације. И друго, оставке свих оних из власти који су учествовали у овој прљавој игри и превари мајки“.

Прочитајте још:

Ориано Матеи: Мило узимао кредите на име Црне Горе, а паре стављао на приватне рачуне

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here