Насловна Друштво Пламен пријети Његошевом гробу!

Пламен пријети Његошевом гробу!

2
ПОДИЈЕЛИ

На територи Цетиња и даље су активни пожари, а њихово гашење отежава вјетар. Из Општинског штаба за кризне ситуације дефинисане су хитне мјере и активности у циљу локализовања пожара у Националном парку Ловћен.

Општински штаб је оцијенио да је ситуација на подручју Ловћена изузетно сложена и да постоји могућност да се током дана, у зависности од временских услова, поново погорша. Ватрена стихија пријети да угрози Његошев гроб, туристичке објекте – Одмаралиште Ловћен-Бечићи, Авантуристички парк, бунгалове НП Ловћен, те куће мјештана.

Из Општинског штаба је саопштено да су ангажовани сви ресурси – људски и материјални, како би се на најефикаснији начин у овом тренутку локализовали и угасили пожари на територији Ловћена.

Oд рано јутрос на терену су уз цетињске ватрогасце и њихове колеге из Подгорице, Даниловграда, Никшића и Будве, а ка Ловћену су се упутиле и ватрогасне екипе из готово свих градова сјевера Црне Горе.

Општински штаб на Цетињу је упутио апел свим грађанима и организацијама да помогну у гашењу пожара, како би се одбранила културна и природна добра НП Ловћен.

„Сви добровољци који желе и могу да помогну потребно је да се јаве на број телефона 041 123, док је окупљање волонтера заказано за данасс у 10 часова на Ивановим коритима. Такође, Општински штаб обавјештава све грађане и волонтере који желе да на добровољној основи помогну у гашењу пожара, да морају бити свјесни високог ризика од опсаности, те да, уколикио се одлуче да дођу на опожарено подручје, морају бити адекватно обучени и обувени. О сигурности волонтера водиће рачуна припадници Службе заштите Пријестонице и Војске Црне Горе“, наводи се у саопштењу Престонице.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Није то гроб Његошев.То је гроб Српства цијелога.И није то маузолеј Његошев него споменик банди комунистичкој и онима који су му капелу срушили,рушећи тада сваку везу са вјером и Српством.Са краљом Александром који је обновио.Е пошто од Бога нико ништа није отео нека гори проклети маузолеј а мошти Ловћенског тајновидца и не могу изгорет.Он је на небу и гледа.Душмани су спалили Светог Саву и мислили да су га уништили а он увјек жив и велики и највећи и први Српски апостол и узданица.Свете људе нико уништити не може.Они су Божија војска на небу и од ње нема одбране.Као ни од суда Божијег.

  2. 0
    0

    Колико је безумње безумник доказује Ћосовић Мирослав који пише да је Александар девастирао оштећену капелу од Аустријанаца и изградио нову себи у славу…а када сам тамо ишао и питао на улази што су то комуњаре срзушиле рекоше да су демонтирале а не срушиле..па гдје је премјештено као пива ако је само демонтирано,дакле ствари не зову правим именом,окупатори су рушили,а ми градили,комуњаре су срушиле да изграде нешто што Његошу није по вољи,маузолеј,са 1главим орлом.. а он је имао жељу да буде сахрањен у капели,како му као владики и доликује.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here