Насловна Политика ДПС освојио апсолутну власт на Цетињу и у Мојковцу

ДПС освојио апсолутну власт на Цетињу и у Мојковцу

8
ПОДИЈЕЛИ

izbori1

Демократска партија социјалиста (ДПС) освојила је апсолутну власт на локалним изборима на Цетињу и у Мојковцу, док јој у Петњици за то недостаје један мандат.

У пријестоници је ДПС освојио 19 мандата, у Мојковцу 17 а у Петњици 15.

На Цетињу су по пет мандата освојиле Социјалдемократска партија (СДП) и Позитивна Црна Гора, Грађански фронт три а Социјалистичка народна партија (СНП) један.

У Мојковцу је СДП освојио један, независна листа Иван Ашанин два а коалиција Демократски фронт – СНП – Демократска српска странка 11 мандата.

СДП-у је у Петњици припало 15 мандата, четири је освојила Бошњачка странка, док је један мандат освојио СНП.

ДПС побиједио на Цетињу и Мојковцу

Демократска партија социјалиста побиједила је на локалним изборима на Цетињу и Мојковцу, а близу је освајања власти и у Петњици, сазнаје агенција МИНА у тој странци.

Бирачка мјеста за локалне изборе на Цетињу, у Мојковцу и Петњици затворена су у 20 сати.

ДПС: У Петњици освојили 15 мандата

Демократска партија социјалиста на локалним изборима у Петњици освојила је 15 одборничких мандата, саопштио је носилац изборне листе Самир Аговић.

Он је Телевизији Црне Горе рекао да је Социјалдемократска партија у Петњци освојила 11 одборничких мандата.

Према Аговићевим ријечима, Бошњачкс странка освојила је четири мандата а Социјалистичка народна партије један.

Медојевић: Апсолутна побједа ДПС-а

Носилац листе Демократске партије социјалиста у Мојковцу Дејан Медојевић прогласио је вечерас побједу те странке на локалним изборима.

Он је саопштио да је ДПС освојио 17 мандата, што значи да има апсолутну већину у мојковачком парламенту.

„Поправили смо изборни резултат. Очекивали смо побједу која је израз демократске воље грађана Мојковца“, казао је Медојевић ТВ Црне Горе.

Коалиција Социјалистичке народне партије, Демократског фронта и Демократске српске странке освојила је 11 мандата, а независна листа за Мојковац Иван Ашанин два.

У Мојковцу је гласало 83 одсто бирача.

У Мојковцу до 19 сати гласало 80 одсто бирача

На локалним изборима у Мојковцу до 19 сати гласало је 80 одсто бирача, док је у Петњици, у истом периоду, бирачко право искористило 49,4 одсто уписаних у бирачки списак.

На Цетињу је до 18 сати гласало 61,8 одсто грађана са правом гласа.

Из општинских изборних комисија су агенцији МИНА казали да на бирачким мјестима нијесу забиљежене неправилности.

Бирачка мјеста затварају се у 20 сати. Право гласа на изборима на Цетињу, у Мојковцу и Петњици имало је укупно 28.271 бирача.

На локалним изборима у Мојковцу до 17 сати гласало је 67 одсто бирача.

Док је у Петњици, у истом периоду, бирачко право искористило 46 одсто уписаних у бирачки списак.

На Цетињу је до 16 сати гласало више од половине уписаних у бирачки списак, односно 50,6 одсто.

Из општинских изборних комисија су агенцији МИНА казали да на бирачким мјестима нијесу забиљежене неправилности.

Наредни подаци о излазности бирача очекују се послије 19 сати.

На локалним изборима у Мојковцу до 15 сати гласало је 56 одсто бирача.

У преостале двије општине гдје се данас одржавају локални избори, посљедњи подаци о излазности односе се на 14 сати, до када је на Цетињу гласало 37,2 одсто, а у Петњици 36,7 одсто уписаних бирача.

Из општинских изборних комисија су агенцији МИНА казали да на бирачким мјестима нијесу забиљежене неправилности.

Наредни подаци о излазности бирача очекују се послије 17 сати.

На локалним изборима у Мојковцу до 11 сати гласало је 24 одсто од уписаних бирача, док је у истом периоду у Петњици бирачко браво искористило 15 одсто гласача.

На Цетињу је до девет сати гласало десет и по одсто од уписаних бирача.

Секретар Општинске изборне комисије у Мојковцу, Весна Филиповић, рекла је агенцији МИНА да је до 11 сати у том граду гласало 24 одсто бирача.

Она је навела да на бирачким мјестима није било неправилности које би утицале на регуларност избора.

Секретар ОИК-а у Петњици, Дубравка Јованчевић рекла је агенцији МИНА да је до 11 сати у тој Општини бирачко право искористило 15 одсто бирача.

Дописник агенције МИНА јавља да су на бирачком мјесту број 11 у Петњици повријеђена правила гласања, када је бирач јавно саопштио коју странку је заокружио.

Његов листић је, сходно законским прописима, убачен у посебну коверту, и биће изузет из укупног скора гласања.

Из цетинсјке Изборне комисије саопштено је да је девет сати гласало десет и по одсто бирача, односно њих 1.545.

“То су подаци без четири сеоска подручја са којима не можемо да обезбиједимо комуникацију због проблема у мобилној мрежи”, казали су те комисије агенцији МИНА.

На Цетињу и у Мојковцу излазност већа него на прошлим локалним изборима

На биралишта на Цетињу, до 9 часова, изашло је 10, 5 одсто гласача (1545), у Мојковцу је тај проценат износио 8 одсто (630 бирача), показују подаци општинских изборних комисија. За Петњицу још нема званичних података о излазности. Према процјенама бирачких штабова власти и опозиције, у ова два града је излазност већа него на прошлим локалним изборима (фебруар 2010.г, децемнар 2009.г).

На Цетињу, у Мојковцу и Петњици у седам сати су отворена бирачка мјеста за локалне изборе, а више од 28 хиљада бирача у тим општинама моћи ће да гласа до 20 сати.

На изборима на Цетињу учествују осам листа – Демократска партија социјалиста (ДПС), Социјалдемократска партија (СДП), Социјалистичка народна партија (СНП), Грађански фронт, Позитивна Црна Гора, Праведна Црна Гора, Либерална партија (ЛП) и Покрет владавине права.

На изборима у Мојковцу учествоваће – ДПС, СДП, Позитивна Црна Гора, Народна странка, Отаџбинска српска странка, независна листа За Мојковац и коалиција СНП, Демократског фронта и Демократске српске странке.

У Петњици ће учествовати листе ДПС, СДП, Бошњачке странке, СНП, Позитивне Црне Горе, ЛП и Странке пензионера, инвалида и социјалне правде.

Општинске изборне комисије (ОИК) Цетиња, Берана и Мојковца завршиле су обавезе и све је спремно за изборе, на којима право гласа има укупно 28.271 бирача.

На Цетињу је у бирачке спискове уписано 14.686 бирача, и они ће гласати на 39 бирачких мјеста.

У Мојковцу прилику да гласа имаће 7.254 бирача на 21 гласачком мјесту.

У Петњици, на 17 мјеста, гласаће 6.331 бирач.

8 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Opet će opozicija da izgubi, pa će da se žale kako su izbori pokradeni. Onda će da se vrate u parlament da primaju plate i ne rade ništa.

 2. 0
  0

  Ахахаха…

  Дакле,у свим неслободним друштвима изборна логика гласи :велика излазност – она на коју опозиција као увијек рачуна како би мијењала ствари – значи апсолутну власт владајуће партије.

  То никако да схвате само ови кловнови из опозиције.

 3. 0
  0

  У свим неслободним друштвима изборна логика гласи: велика излазност – она на коју кловнови из опозиције као увијек рачунју како би мијењали ствари – значи апсолутну власт владајуће партије.

  Симпл ез дет.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here