Насловна Насловна Дамјановић тражи одговорност Милића, Бечићеви пријете напуштањем

Дамјановић тражи одговорност Милића, Бечићеви пријете напуштањем

4
ПОДИЈЕЛИ

Прва сједница Главног одбора СНП-а након седмог конгреса те странке биће одржана у недјељу у Подгорици, а, како се очекује, могла би да закомпликује ионако сложене односе у тој партији.

snp

Извјесно је да у руководству странке постоје три струје. Једна је окупљена око садашњег лидера СНП-а Срђана Милића, друга око шефа посланичког клуба Александра Дамјановића, а трећа око носиоца листе на прошлогодишњим изборима у Подгорици Алексе Бечића, пише Дан.

Док најјача општинска организација подгорички одбор СНП-а и херцегновски већински одбор подржавају Бечића, процјењује се да су берански и бјелопољски одбор уз Дамјановића.

Иако је актуелни лидер партије иза себе имао већинску подршку на седмом партијском конгресу, главни одбор (ГО) је у другачијем сасгаву и исход је више него неизвјестан. Према сазнањима Дана, могуће је да чланови подгоричког одбора напусте СНП уколико Милић одбије њихове предлоге.

Наводно, чланови ГО из групација које предводе Дамјановић и Бечић на сједници ће тражити да се у оквиру дневног реда сједнице Главног одбора расправља о одговорности за лош изборни резултат у Херцег Новом и да се достави информација о преговорима са предсједником Демократског фронта Миодрагом Лекићем око формирања прелазне владе.

У позиву за сједницу главног одбора (ГО) у недјељу нема предвиђене расправе о политичким темама, већ је прва тачка дневног реда „конституисање Главног одбора”, иако је састав ГО утврђен на конгресу.

Ни Дамјановић ни Бечић нијесу жељели да коментаришу предстојећу сједницу Главног одбора Социјалистичке народне партије.

Занимљиво је и да се уочи ове сједнице ГО Милић није консултовао са челницима најважнијих општинских одбора о избору потпредсједника, а то су подгорички, никшићки, берански, бјелопољски, херцегновски и колашински, иако је таква пракса постојала раније.

Према незваничним сазнањима Дана Милић је са ужим кругом сарадника одредио кандидате за потпредсједнике, портпарола и директора странке, а то су нова кадровска рјешења, односно, ради се о лицима која нијесу досад била у врху странке.

4 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  У Црној Гори се сви који су на функцијама понашају као власт. Тако, благо нама, имамо позициону и опозициону власт. Платон је давно рекао: „Ко задобије власт изгуби памет“, а Џо Бернард Шо:“Није истина да власт квари људе. Истина је само да будале, ако се домогну власти, кваре власт“. Изгледа да су и један и други у праву.

  • 0
   0

   I to se odnosi na Kaluđerovića, Gošovića ( mladi junoša Bečić je samo njihov potrčko), a pogotovu na Damjanoviće, kojeg je Milić uporno protežirao, a ovaj sad potvrđuje onu staru izreku “ Rani sirotu, za svoju sramotu!“. Samo nadam se da će Milić ovaj put zbilja rasčistiti SNP od umišljenih veličina i pogotovu od Peđinog kadra !!!!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here