Насловна Поглед Дамјановић: Са Дукљанима никад досадно

Дамјановић: Са Дукљанима никад досадно

Он је напоменуо да је династија Немањића је изумрла 5 вјекова прије Његоша и око 3 вијека прије него што је Црна Гора први пут поменута

6
Petar Drugi Njegoš, Lovćenskom tajnovidcu Osmi, Govor
Петар Други Петровић Његош

Послије тврдњи др Бобана Батрићевића да је „Његош презирао Русију и маштао о Америци“ стиже нови мегахит у копродукцији Мирослава Ћосовића и портала АНАЛитика: „Његош је Немањиће сматрао непријатељима Црногораца…“, написао је аналитичар Игор Дамјановић на свом фб профилу.

Фото: фејсбук Игор Дамјановић

Он је напоменуо да је династија Немањића је изумрла 5 вјекова прије Његоша и око 3 вијека прије него што је Црна Гора први пут поменута.

Фото: фејсбук Игор Дамјановић

Са овим дукљанима стварно не може да буде досадно, закључио је на крају

6 КОМЕНТАРИ

 1. 13
  2

  Ova “nove” istoricara ja bih nazvao vidovitim jer vise nego uspješno čitaju želje nemoralnih vlastodržaca. Očekujem da će skoro dokazivati da ni stihovi koji im u zlom i nemoralnom naumu dodvornistva ne odgovaraju nisu svjesno napisani posebno ako vrijeđaju poturice!?Jos malo ćemo se stidjeti predaka sto nisu promijenili vjeru i odrekli se pisma crkve i običaja!!!

 2. 9
  0

  Njegos je sigurno znao za Ameriku i moguce je da je zelio da je posjeti, ali ja ne vidim sta je to toliko bitno. Imam utisak da autor na neki nacin transponuje znacaj koji Amerika ima danas u prvu polovinu XIX vijeka. To spada u isti kos budalastina kao i ona prica o crnogorskoj naciji i Ellis Island. Amerika tog vremena nije bila faktor koji se mogao porediti sa znacajem Rusije, Francuske, Njemacke i Engleske. To je bio tada „novi svijet“ cije ce vrijeme tek doci. Sta bi iz ovih prica Batricevica trebalo da zakljucimo? Da li to da je Njegos bio preteca ove bijedne servilne politike nepismene montenegrinske politicke elite prema sadasnjoj USA?

 3. 2
  0

  Хаха е ово је највећи бисер.И за вријеме Његоша “3 карте за Холивуд” :)Бистрина Батрићевић рече да је Његош хтио да се опредијели за Америку а не за Русију у доба кад је Америка за Русију исто што и Сенегал за Британију.Па да је у тој дилеми био Веселин Ђурановић па и да разумијем,али владика Његош да се “пређе на страну ” за Америку из тог времена полудивљу нецивилизовану са јадном војском и још јаднијом економијом наспрам миленијумске империје која је поразила Наполеона….Боже што ћу још све нећу чут од ових надуваних Монтењара…

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here