Насловна Насловна Дамјановић: Противљење протестима је исхитрен потез

Дамјановић: Противљење протестима је исхитрен потез

8
ПОДИЈЕЛИ

Aleksandar Damjanovic 06

Шеф посланичког клуба Социјалистичке народне партије Александар Дамјановић оцијенио је да је противљење дијела опозиције протестима које је најавио Демократски фронт исхитрен потез.

СНП ће свакако благовремено изнијети став око протеста, уз чињеницу да су готово све остале опозиционе политичке структуре већ изнијеле ресерве или чак и противљење у односу према протестима, што сматрам исхитреним потезима, који свакако не доприносе јачању повјерења унутар опозиционих субјеката“, казао је Дамјановић листу „Побједа“.

На питање да ли је став СНП-а изречен преко потпредсједнице Данијеле Павићевић да више не очекује позив за протесте дефинитиван, Дамјановић је одговорио да је Павићевић констатовала чињеницу да од стране колега из ДФ-а, који су најавили демократске протесте за 27. септембар, до сада није стигао званични позив за разговоре, прије свега око питања везаних за организацију најављених протеста.

Имајући у виду да је, судећи по ставовима које су изнијеле моје уважене колеге из ДФ-а, процес припрема протеста приведен крају, то је и нереално очекивати да се у овој фази обављају међупартијски разговори, што је и суштина става који је изнијела“, навео је Дамјановић.

Он је додао је да је више пута јавно изнио став да су најављени протести демократско средство изражавања незадовољства грађана и да ће се СНП, “као појединачно најјача опозициона партија и друга по броју посланика у Скупштини, без обзира на чињеницу да нијесу вођени разговори са колегама из ДФ-а, одговорно однијети према иницијативи те највеће опозиционе структуре.

Aleksandar Damjanovic

Тако ће и бити, па ће СНП свакако благовремено изнијети став око протеста, уз чињеницу да су готово све остале опозиционе политичке структуре већ изнијеле ресерве или чак и противљење у односу према протестима, што сматрам исхитреним потезима, који свакако не доприносе јачању повјерења унутар опозиционих субјеката“, казао је Дамјановић.

Упитан да  ли је медијски рат дијела опозиције са ДФ-ом по питању протеста показатељ да нема јасне опозиционе стратегије, Дамјановић одговара да не би те разлике називао медијским ратом.

Умјесто изношења ставова и вредносних судова у медијима, боље речено у појединим медијима (неки тзв. опозициони медији, покушавајући безуспјешно да заштите поједине ,,личне опозиционе фаворите“, бојкотују саопштења озбиљних опозиционих структура трудећи се да сакрију оно што се не може сакрити), свакако да је директан разговор између опозиционих субјеката кључан за дефинисање јасне опозиционе стратегије или бар конкретне политичке акције. У времену које је пред нама одговорност челника опозиционих субјеката свакако ће бити на испиту, јер ће од њиховог приступа, жеље и воље за унутар-опозиционим дијалогом зависити и међусобно повјерење унутар опозиције које је веома нарушено“, констатовао је Дамјановић.

8 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Sasa dzaba vam pokusaji za razbijanje SNP/a, pomiri se sa porazom na kongresu , da te ne iznogetamo iz partije, kao Becica i Knezevica. Miran mali!

  2. 0
    0

    Nevjerovatno, Damjanović i ostali iz SNP-a još uvijek čekaju poziv za proteste!??? To znači da neće ni ići na proteste. Mandić je iz Berana poručio svim opozicionim strankama u MNE da su njihova vrata otvorena i da ko god hoće može da se pridruži dogovoru i realizovanju protesta. NEGO, DAMJANOVIĆ JOŠ UVIJEK ČEKA POZIVNICU KAO DA HOĆE U NATO A NE NA PROTESTE…

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here