Насловна Политика Дамјановић: Опозиција мора да извуче поуку из резултата посљедњих локалних избора

Дамјановић: Опозиција мора да извуче поуку из резултата посљедњих локалних избора

0
ПОДИЈЕЛИ

damjanovicsnp

Александар Дамјановић, шеф посланичког клуба СНП-а и предсједник скупштинског Одбора за економију, финансије и буџет, рекао је у интервјуу за режимску ,,Побједу“ да црногорска опозиција мора да извуче поуку из резултата посљедњих локалних избора и да кривицу нађу у сопственим редовима, као што ће то Социјалистичка народна партија СНП урадити.

,,Морамо сви озбиљно анализирати узроке лошег изборног резултата и припремити се за локалне изборе. Без те одговорности и преиспитивања у сопственим редовима, резултат се неће поправити“, рекао је он.

Дамјановић је истакао да је СНП је у Мојковцу очекивала побједу.

,,Очекивали смо да будемо власт, али циљ није испуњен. Узели смо чак два мандата мање него што је СНП имала када је самостално наступала у тој општини. Број гласова је исти, готово хиљаду мање него што је прије неколико мјесеци имао Миодраг Лекић на предсједничким изборима“, рекао је он.

Функционер СНП-а је казао да ће се та партија бавити узроцима и посљедицама оваквог резултата, те да ће и он имати свој дио одговорности пред Главним одбором.

,,Као један од оних који се залагао за модел заједничког наступа са Демократским фронтом ДФ, имаћу свој дио одговорности пред Главним одбором у смислу анализе овог резултата, који је испод очекивања“, навео је Дамјановић.

На питање да ли ће предложити да се стави тачка на сарадњу са Демократским фронтом Дамјановић је казао да је њгеово да поднесе извјештај Главном одбору.

,,Не бих прејудицирао ништа прије него што Главни одбор да свој суд. Модел у Мојковцу је неуспјешан и о томе ће се водити расправа. Овај пораз, међутим, не треба да обесхрабри опозицију да налази модалитете како да кроз заједничку сарадњу покаже грађанима надмоћ наших залагања“, казао је он.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here