Насловна Насловна Дамјановић: Не планирам напуштање СНП-а и оснивање нове партије

Дамјановић: Не планирам напуштање СНП-а и оснивање нове партије

3
ПОДИЈЕЛИ

Функционер Социјалистичке народне партије (СНП) Александар Дамјановић казао је за да је лидер те партије Срђан Милић са руководством затворио партију и да оно што се говори на сједницама Главног одбора странке не стиже до чланства и бирача.

„Свој суд о проблемима треба да дају чланство и бирачи, а не група функционера која је затворила партију“, рекао је Дамјановић гостујући у емисији „Начисто“ на ТВ Вијести.

Дамјановић је, коментаришући спекулације да се спрема његово искључење из партије казао да не жели да говори о непознатим изворима медија и њиховим жељама и пројекцијама, те да ти појединици и појединке желе да спиновима направе додатне проблеме партији.

Он је, упитан да ли планира напуштање СНП-а и оснивање нове партије рекао да о томе тренутно не размишља.

„О томе ћу разговарати искључиво са бирачима и чланством“, рекао је Дамјановић.

Он је навео да је, приликом формирања коалиције Кључ био против тога да се у њу укључи УРА, већ да се залагао да поред СНП-а и Демоса у коалицији буду независни посланици.

„Гласао сам и против онакве подјеле мандата и изборне листе. Сјевер државе је био запостављен на листи“, рекао је Дамјановић.

Коментаришући понуду СНП-а у Котору, гдје су понудили мањинску подршку остатку опозиције уз захтјев да преузму одређене контролне улоге, Дамјановић је казао да је то корак напријед, али да је свакако показана неозбиљност и да се власт у Котору могла формирати прије неколико мјесеци.

Функционер СНП-а је навео да би опозиција требало да размотри и консултује се да ли ће бојкотовати изборе у Никшићу, с обзиром на то да државни удар није ни близу расвјетљавања.

Он је навео да би добар модел за те изборе био и да опозицију предводи нестраначка личност.

Упитан да ли би то могао бити никшићки бизнисмен Миодраг Дака Давидовић, Дамјановић је казао да не види разлог због чега то Давидовић не би могао бити једна од могућности за нестраначког носиоца листе за Никшић.

Казао је да не зна да ли је неко из опозиције о томе разговарао са Давидовићем али и додао да не искључује да таквих разговора може бити.

Дамјановић је казао да, иако је премијер Душко Марковић казао да ванредних парламентарних избора неће бити, он очекује да буду одржани заједно са предсједничким изборима.

„Уколико их не буде заједно са предсједничким, опозиција треба да размисли о заједничком кандидату, али уколико тада буду и парламентарни избори, биће више кандидата за предсједника“ рекао је Дамјановић.

Коментаришући медијске наводе о уједињењу СНП-а и ДФ-а, он је рекао да разговора о уједињењу није било, већ да се може разговарати о сарадњи када су у питању изједначење српског језика са црногорским, државним симболима и чланству Црне Горе у НАТО-у.

Дамјановић је казао и да је добио позив да присуствује обиљежавању 25 година Републике Српске, али да у Бања Луку није ишао из породичних разлога.

Додао је да је за њега референдум из 2006. готова ствар, и да је за њега Црна Гора независна држава.

3 КОМЕНТАРИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here