Насловна Насловна Дамјановић: Држава не би смјела да препусти већинско власништво над Аеродромима

Дамјановић: Држава не би смјела да препусти већинско власништво над Аеродромима

2
ПОДИЈЕЛИ

Држава не би смјела да препусти већинско власништво над Аеродромима, јер је ријеч о својеврсном монополу, који се чува и у много озбиљнијим државама него што је Црна Гора, казао је за „Дан“ посланик СНП-а Александар Дамјановић.

„То свакако не значи да су непожељни аранжмани са озбиљним ино-компанијама које имају искуства у управљању аеродромима и које би радикално унаприједиле пословне, финансијске и остале перформансе наших аеродрома.

На папиру државно, а у пракси, од свог формирања, партијско предузеће са постојећим начином управљања тешко може да одговори захтјевима које грађани и привреда траже од модерних аеродрома,“ рекао је Дамјановић.

Он је истакао да је професионални менаџмент, умјесто постојећег – партијског, насушна потреба, како за унапређење текућег пословања, тако и за неопходне нове инвестиције у модернизацију и проширење постојећих капацитета.

„Оне који заговарају моделе тзв. дугорочног закупа, односно приватизације треба прво питати да ли су перфидно смислили, а не би им био први пут, да држава као већински власник Монтенегро ерлајнза (МА), преузме на себе, односно измири вишемилионске дугове према Аеродромима, па да потом тако ‘спаковану’ компанију предају већ познатом купцу или закупцу.

Свака сличност, са нажалост оствареним намјерама, у примјеру приватизације Југопетрола је намјерна,“ рекао је Дамјановић.

Аеродроми Црне Горе представљају одавно „ухљебљење“ за високе фунционере СД-а, и некада СДП-а и њихових породица. Пословање Аеродрома највише оптерећује дуг Монгенегро ерлајнза од 19 милиона евра.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Čeka Danilovica da zavrsi posao u Demos ako Goran ne uslije da otme stranku od Lekica o da ti ga ete na sa Damjanovicem i oni trojica ko crna trojka prvo ce da pokusaju Duska Markovica da odrade da udju u vladu a ako vide da dolazi do smjene i ujedinja opozicije prave salto mortale i pod kisobran fronta mole ta tri mandata !

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here