Насловна Друштво Дамиру Мандићу продужен притвор

Дамиру Мандићу продужен притвор

0
ПОДИЈЕЛИ

Апелациони суд Црне Горе одбио је жалбу на рјешење о продужењу притвора Дамиру Мандићу, оптуженом за саучесништво у убиству сувласника и главног и дговорног уредника Дана Душка Јовановића.

Damir Mandic

Наиме, позивајући се на одлуку Уставног суда, адвокат Велибор Марковић је у жалби навео да Мандић треба да се брани са слободе, јер након дуготрајног притварања није довољно да постоји сумња да је починио дјело за које је запријећена највиша казна, већ и да суд изнесе друге доказе, што како се наводи, није учињено.

У образложењу Апелационог суда се истиче да је првостепени суд у конкретном случају, правилно цијенио тежину кривичног дјела које се окривљеном ставља на терет Оптужницом ВДТ-а у Подгорици, због чега је притовор окривљеном и продужен.

Суд је такође правилно довео у везу чињеницу да је окривљени Мандић раније, прије правоснажног окончања кривичног поступка, који је тада против њега вођен, због истог кривичног дјела, без одобрења суда покушао да напусти територију Црне Горе. Стога је простпени суд на основу наведених чињеница, извео правилан закључак о постојању околности које указују на опасност од бјекства окривљенг за случај да се нађе на слободи“, изакључено је у рјешењу Апелационог суда.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here