Насловна Политика Далмација: Горе километри шуме, евакуисано 50 особа

Далмација: Горе километри шуме, евакуисано 50 особа

0
ПОДИЈЕЛИ

Око 50 мештана било је приморано претходне ноћи да напусти своје домове због великог пожара, који је око 23 сата букнуо недалеко од места Пијавичино на полуострву Пељешцу, јавила је ХРТ.

468083_pozar-

Гори густа борова шума у дужини од два километра, а упркос напорима ватрогасаца, ватра се око три сата ујутро приближила кућама у Трстенику, који је готово у потпуности морао бити евакуисан, пренео је хрватски портал Индеx.хр. 

Преподне је гашена ватра на подручју Стариград – Шибуљине у Задарској. Убрзо су избила два нова пожара у Шибенско – книнској жупанији, и оба су стављена под контролу. У међувремену се поново активирао пожар у Смоквици на Корчули, и ово је трећи дан заредом да канадери Оружаних снага Хрватске гасе овај пожар, у чему им данас помаже и хеликоптер.

Ватра тренутно не прети кућама, али постоји могућност за то, у зависности од ветра и временских прилика. Највећа борба са ватреном стихијом тренутно је у одбрани подручја према месту Брна, јављају хрватски медији.

Пожар у Смоквици на Корчули плануо је у суботу, 18. јула, касно поподне, а до синоћ је изгорело више од 500 хектара густе борове шуме.

Послеподне је избио и пожар на подручју Примоштена у Шибенско-книнској жупанији, а гашење отежава ветар.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here