Насловна Издвојено Далиборку наградили за рекордне губитке

Далиборку наградили за рекордне губитке

4
ПОДИЈЕЛИ

Иако је Монтенегроерлајнз (МА) у последње двије године биљежио рекордне минусе у пословању, Влада Црне Горе је предложила акционарима да предсједници одбора директора Далиборки Пејовић обнове мандат.

Скупштина акционара на којој ће представници Владе, скоро стопостотног власника МА, имати прилике да подрже предлог највећег дионичара, заказана је за четвртак.

Представници опозиције осудили су продужавање мандата Пејовићевој на још годину.

Док у управу предузећа буду бирани партијски кадрови, а не стручни људи, имаћемо државна предузећа са вишемилионским губицима које ће плаћати грађани. Показало се да у Црној Гори и свим комунистичким земљама није проблем био у својини, већ у менаџменту. Док год имамо лош менаџмент, а не људе који знају свој посао, имаћемо државне фирме губиташе које ће плаћати грађани“, казао је за „Дан посланик Милош Конатар (УРА).

Према његовим ријечима, то је недопустиво и са тим мора да се престане.

Предсједник скупштинске Комисије за контролу поступака приватизације Јанко Вучинић (ДФ) је казао да га не изненађује то што је Влада, конституисана на основу изборне крађе, одлучила да реизабере оне који су правили рекордне губитке.

Њима није стало да се предузеће опорави и успјешно ради, већ траже политички подобне људе, који хоће да прикажу да МА не може да ради и да га морају приватизовати по сваку цијену, како би наставили са коруптивним радњама. Све што је било у друштвеној својини хоће да преведну у приватне руке и тако се окористе“, изјавио је Вучинић.

4 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Иако је Монтенегроерлајнз (МА) у последње двије године биљежио рекордне минусе у пословању, Влада Црне Горе је предложила акционарима да предсједници одбора директора Далиборки Пејовић обнове мандат
  gdje ima gubitaka ima i mogucnosto za ubacivanje novca ,znaju oni to dobro
  zato samo napred

 2. 0
  0

  Kako ono reče, uvaženi i dokoni moj: „O čemu se ovđenah dešava?!“ Je l’ tako bi, one prilike kad smo sjedjeli u parku, razglabajući o imenu Kordelija, što u prevodu znači – tuga (na ovo smo, jeste, nabasali u Džojsovom Uliksu), a znaš da se Regina tako naziva u Dnevniku zavodnika, o čemu drugi put možemo, jer, kao što znaš, i u našim narodnim pjesmama (koje valja spomenuti na ovaj sveti dan, 28. Jun, kad nam je prije toliko ljeta, na jednoj poljani nebo bilo na dohvat ruke, ali, kako kome), djevojke obično gaje suicidalne misli, sve zarad ljubavi zbog koje jedino dišu (one nemoguće koja je jedino u Bogu moguća), i dok su se setne, bledolike princeze ispovijedale poljskom cvijeću kraj izvora u najvitalnijem zelenilu, današnja mlada nije više od starlete, fotomodela, nabudžene „dive“ koja ne zna na koju stranu udara, sva tobož posvećena biznisu, teretani, državnom poslu kojem se ne vidi kraja, ali kako kome…
  MA, ako dobro razumijemo, ne leti baš visoko, budući da tegli tolike dugove, pravo je čudo da može pokrenuti i jedan mlaznjak za zaprašivanje komaraca, ili pustiti zmaja sa kakve livade, itd. Nažalost, menadžment koji predvodi ovu „udobnu pticu“, više je sklon podzemnim stvarima. Gospođa Daliborka, kao i Šćepanovićka, zabetonirani su kadrovi; na njih se DPS može osloniti u pola dana i noći, one su repertirane (nje. – repetieren, lat. repetere – ponoviti tražiti natrag) na toj frekvenciji: partija iznad svega! To je ta matrica postkomunističke ideologije, prema kojoj se kadar ne bira ocjenjujući kolika mu je stručnost, već kolika mu je odanost. Međutim, MA je bio, ništa manje, ispod visine zadatka (da, čitaj kako stoji – visine zadatka), još u vrijeme ono kad dobrim dijelom vladaše SDP, koji nam sad bezuspješno prodaje folove, kao došli sebi, savjesti i moralu, i toga radi krenuli u kampanju u kojoj se predstavljaju kao oni koji bacaju šlauf, kao izabrani spasioci, državnici i tome sl., koji su uvijek, zar ne dobri moj, birali „nezavisnost“ pa potom demokratiju, NATO pa zatim fer i poštene izbore, a dobro znaš kad veliš: ko s lakom ženom uđe u brak, nek’ očekuje da će jednom ispasti rogonja!…
  Izvini, ali ovdje se ne možemo složiti, budući da držim kako je Daliborka izvjesno čudo, slučaj sudbine koja ima smisla za cinizam, te prema tome (ovdje ću se drage volje poslužiti najbizarnijim političkim rečnikom, kojeg, jučedan, u svijetlu svog poziranja dok slušaše prazno besjedovanije premijera, iskoristi nevini „naš“ Pajki, koji se, nemoj tako, rame uz rame za Azrom, amje mene, žrtvuje za nas), odgovorno tvrdim, MA nikad nije letio lakše i rasterećenije, a dug – j*beš koji milion gore-dolje, bitno je da se DPS drži „snažno i visoko“, da se pokazuje „super-silom“ ovdašnje političke provincije, a, ko zna, ako sami bog da, malo vremena i obrazovanja, i eto ti nas cakum-pakum, novi Monte Karlo.
  Nastavimo… Daliborka, koja stanuješ iznad oblaka, vjeruj mi na riječ: bez tebe i Šćepanovićke, DPS bi pukao u paramparčad, jer, ako se ne varamo, zajedno, ti i ja, još je K. Jung otkrio da se u ženi krije dublja odanost, samo što se iskazuje na sasvim drukčiji način, što je tebi jasnije nego bilo kome drugome. Nego, dobra moja daljenka, pusti se ti čaršijske dokonije & story (o kojoj nešto više znam, priznaćeš mi toliko, ako razmotriš da sam onaj koji vazdan gluvari u Njegoševom parku, ni kriv – ni dužan!), već se ti, blago meni, kao i do sada, posveti rabotingu, ne odustaj od ovih sinjih krila, kao što ljubitelji fudbala ne odustaju od posrnulih Sokola, u kojima još samo Šofro prepoznaje kapacitet. Ali, daljenka moja, bog te ne ubio!, tako ti je to sa novocrnogorcima, kao što je bio slučaj i sa SDP-om, kreće se od krova, zar ne, koji je bez temelja, a da ne, što može biti samo u nekoj bajci, koja, opet, ne zna za surova pravila stvarnosti, već se sva predaje zlatnim projektima, od kojih, iskustvo nas uči – nikad ništa, ni pod nokat. Kad su to, napokon, skontali naši piloti, stvar se vrtoglavo promijenila; da bi se lećelo, plate su morale legnuti prvog poneđeljnika, što i nije slučaj sa drugim sektorima, koji, prema procjeni tvojih kolega (i tebe, dobra daljenka), mogu goli i bosi, plus gladni i poniženi, kad se već ne daju u srebrne visine, koga briga za te zgubidane. Da, dobra daljenka, zato i treba biti DPS omladinac, plagijator koji sve kopi-pejst, od tačke do zapete, i onda ti se lijepa karijera smiješi u prvoj klasi na dvije hiljade metara… Možda, ko to zna, ništa manje privlačna od Pajkijeve, i one koju je zakučio pjesnik sa pendrekom!
  Pozdrav : SLOBODA ILI NIŠTA!!!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here