Насловна Друштво Далај Лама неочекивано против избјеглица

Далај Лама неочекивано против избјеглица

0
ПОДИЈЕЛИ

Далај Лама, познат по својим саосећајним ставовима, рекао је да „превише“ избеглица тражи азил у Европи, преносе немачки медији.

Он је у интервјуу за немачки лист „Франкфуртер Алгемајне Цаитунг“ рекао: „Европа, на пример Немачка, не може да постане арапска земља. Немачка је Немачка. Толико их је много да је у пракси постало тешко.“

То је био неочекиван наставак симпатија за осећање које је нашло плодно тло међу националистичким групама. Далај Лама, који често говори о потреби човечанства да призна своје „јединство“, је и сам избеглица, наводи Индепендент. Након што су Тибетанци устали против кинеских ограничења њихове аутономије 1959. године, садашњи (14 по реду) Далај Лама је водио десетине хиљада следбеника у Индију. Процењује се да 120.000 Тибетанаца живи у Индији, а право гласа имају само они који су тамо рођени.

„Са моралне тачке гледишта, такође, мислим да би требало само привремено примити избеглице“, рекао је Далај Лама.

Највећи број арапских избеглица које је помињао побегле су из Сирије од бруталног и наизглед бескрајног грађанског рата који се прелио на Ирак. Немачка има око 80 милиона становника, а прихватила је више од милион избеглица.

И поред скептицизма, Далај Лама је изразио његово карактеристично саосећање.

„Када погледамо у лице сваког ко је избеглица, поготово дете или жену, можемо да осетимо патњу“, рекао је он. Циљ је да се врате и да им се помогне да поново изграде своје земље.“

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here