Насловна Политика Дајмановић: СНП није ничије приватно предузеће

Дајмановић: СНП није ничије приватно предузеће

5
ПОДИЈЕЛИ

Функционер Социјалистичке народне партије Александар Дамјановић позвао је руководство своје странке да хитно и без условљавања договори формирање власти у Котору са осталим опозиционим партијама.

Он је критиковао то што још нема сједнице Главног одбора СНП-а на којој би се анализирали одговорност и евентуалне кадровске промјене због лошег резултата на парламентарним изборима.

Он је за „Дан“ поручио да СНП није ничије приватно предузеће, нити се смије тако третирати.

Политички је недопустиво и неодговорно да, готово три мјесеца од избора, није конституисана нова власт у Котору, састављена од опозиционих партија на државном нивоу које су добиле мандат од грађана. Поновићу став да је неопходно конституисати нову скупштинску већину пропорционално изборном резултату сваке листе, без међусобног условљавања и нереалних захтјева, које шира политичка јавност перцепира као политичко условљавање. То што опозиционе партије досад нијесу конституисале локалну власт и почеле да рјешавају нагомилане проблеме грађана Котора, а гдје СНП има значајан дио одговорности, свакако је лоша порука која се шаље уочи предстојећих избора у Никшићу и већ сада умањује шансе за побједу опозиције на тим изборима. Такође, которска дешавања и клима неповјерења негативно утичу на предстојеће политичке договоре око модела опозиционог наступа у Никшићу. Зато позивам, прије свега представнике моје партије да се у најхитнијем року без претходних услова договоре са колегама из ДФ-а, Демократске Црне Горе, СДП-а и Грађанског покрета УРА око свих детаља везаних за будуће функционисање локалне власти и да се изаберу предсједници СО и Општине Котор. Жалити се на поједине партије у Котору, а са тим истим партијама држати власт у Колашину и Плаву, у најмању руку је непринципијелно, као што је по СНП на државном нивоу политички штетно да се доживљава као неко ко опструира неминовну смјену ДПС власти у Котору“, казао је Дамјановић.

Ако је рано за уједињење, није за сарадњу са ДНП-ом

„У односу на предлог о уједињењу двије партије, који је, у форми медијског наступа, учинио Милан Кнежевић, предсједник ДНП-а, указујем да, без обзира на начин на који је дат, постоји потреба за дефинисањем става у односу на ту иницијативу. Ако је, у овом тренутку, преурањено разговарати о уједињењу, свакако није о координацији заједничких политика, имајући у виду велике програмске сличности, које се темеље на принципима великог, изворног, некада политички моћног СНП-а. Прије свега око идентитетских питања, или око учешћа Црне Горе у војним савезима. Питање одлуке о НАТО чланству које се приближава рјешавању, управо налаже потребу озбиљних међупартијских разговора у смислу дефинисања заједничког политичког одговора ова два субјекта“, рекао је Дамјановић.

5 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Damjanovicu zar ne razumijes, da je SNP ispod cenzusa, u sta ces da se uvjeris u Niksicu? Zato ili izvedi iz partije fraksciju i prikljuci je DF-u, ili sazovi vanredni kongres i najuri Milica i ne prdi vise. Tvoja politika ,,ocu kakim – necu kakim,,, nije nista drugo do Miliceva zvanicna politika.

 2. 0
  0

  SNP kolac je podijeljen ako brzo ne otjera Milica nestace sa politicke scene, casni biraci ove partije ne zasluzuju da im partiju vodi covjek koji ni u svom selu-gradu ne moze sakupiti vise od 4-5 posto glasova

 3. 0
  0

  Tako je Saša idemo kao članovi na Glavni odbor da organiziovano kriminalno udruženje Budva-Bar-Danilovgrad politički otjeramo iz Centrtale, na silu ako treba, to je šaka jada uključujući i M(L)ilića….

 4. 0
  0

  Ako ovaj zna dje udara,Bog me ubio?Poceo je kao Milov poslanik kako ga je Front nazivao i evo dodje do najtvrdjeg frontovca!Sad je i za saradnju s politikom Vanje Calovic koja mu je dolazila u centralu sa slikom ovce i njegovom glavom a na bijelom runu je pisalo Prva Banka!Pa se nije znalo oce li se kandidovati za predsjednika ili nece,,pa onda nije htio na poslanicku listu ali se ugura u nju ekspresno.Petlja li petlja ova delija!A bio je kao perspektiva.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here