Насловна Друштво Дајковић: Забрињавајуће какву поруку Суд шаље изрицањем минималне казне већ осуђиваном лицу

Дајковић: Забрињавајуће какву поруку Суд шаље изрицањем минималне казне већ осуђиваном лицу

0
ПОДИЈЕЛИ

Забрињавајуће је какву поруку Суд шаље извршиоцима и потенцијалним извршиоцима изрицањем минималне казне већ осуђеном лицу, казао је функционер ДЕМОС-а Владислав Дајковић, након изречене пресуде Дејану Драговићу и Дражену Ивановићу који су га физички напали прошле године. Он је истакао да ће поднијети тужбу и тражити оштрију казну јер Драговићу није на терет стављено дјело насилничко понашање.

Саопштење г. Дајковића преносимо у цјелости:

„Након изречене пресуде за тешке тјелесне повреде које сам задобио у прошлогодишњем инциденту испред дискотеке ‘Мр Стефан Браун’, а према којој су менаџер дискотеке, Дејан Драговић (6 мјесеци) и радник обезбјеђења Дражен Ивановић (условна казна), проглашени кривим, саопштавам следеће:

Задовољан сам што је Драговић осуђен на затворску казну, али не и тиме што му је изречена минимална казна за то дјело. Полазећи од премисе да је и дан у затвору дуг као вјечност, Драговић ће имати 180 дана да размишља што му је то требало. Ипак, забрињавајуће је какву поруку Суд шаље извршиоцима овог кривичног дјела, али и оним потенцијалним извршиоцима, када изриче минималну казну већ осуђиваном лицу.

dajkovic-e1451214294709-530x330

Стога, дефинитивно ћу поднијети жалбу и тражити оштрију казну за менаџера дискотеке, Дејана Драговића, поготово што му на терет није стављено и дјело насилничко понашање. Јер, ако наношење тешких тјелесних повреда није насиље, да ли то требамо окарактерисати као џентлментско понашање?

У коначном, драго ми је што је ова ружна и непотребна епизода у мом животу завршена“, нагласио је Дајковић на крају саопштења.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here