Насловна Политика Дајковић: Штајнакер се мијеша у посао амбасадорке Француске

Дајковић: Штајнакер се мијеша у посао амбасадорке Француске

1
ПОДИЈЕЛИ

Поводом изјаве амбасадорке Њемачке Гудрун Штајнакер да се изјава француског предсједника Франсоа Оланда – о томе како се Париз залаже за привремено обустављање ширења НАТО, заправо није односила на Црну Гору, огласио се Покрет за неутралност Црне Горе.

pokret za neutralnost

Владислав Дајковић, члан УО Покрета за неутралност Црне Горе, кажe да се ова  изјава још више чини несвакидашњом из разлога што се амбасадорка Француске у Црној Гори, госпођа Вероник Бримо, која би природно требала да да изјаву поводом ријечи свог предсједника, није огласила.

„Свакако да изјава амбасадорке Њемачке имплицира на дубљу проблематику  на релацији Њемачка-Француска, те да је чланство Црне Горе у НАТО само један од многобројних жариста која тињају измедју двије најјаче европске земље у последњем периоду“, наводи се у саопштењу.

Он је још навео да на који год начин многобројни тумачи Оландове изјаве са атлантистичког платног списка, од оних у врху власти, преко невладиног сектора, па до овдашњих амбасада,  жељели да је релативизју. Из саме изјаве првог човјека Француске очигледно је да је предсједник Оланд био изузетно јасан када је рекао да сматра да НАТО у овом тренутку не би требао да се шири.

„На концу, остаје нејасно зашто се  амбасадорка Њемачке мијеша у посао амбасадорке Француске и изиграва портпарола предсједнику Оланду, те тумачи значење његових ријечи, када је уобичајено да се тиме првенствено и искључиво бави амбасадорка Француске. Да ли је овај догађај само плод несмотрене изјаве или још једна директна пацка Француској директно из Берилина  и Брисела, остаје да се види“, закључио је Дајковић.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Ma nema. Ambasada države Njemačke, najveće sile Evrope nije pozvana da komentariše i približi političke stavove Francuske ali je zato pozvan ovaj student Dajković iz NVO da komentariše i Njmeačku i Francusku vlast i predsjednika. Komedija.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here