Насловна Политика Дачић у Приштини без српске заставе

Дачић у Приштини без српске заставе

0
ПОДИЈЕЛИ

Вицепремијер и шеф дипломатије Ивица Дачић ићи ће у марту у Приштину, на наставак министарског самита Западног Балкана, чије је прво окупљање било у Београду, крајем октобра – сазнају „Новости“.

dacic

Српске власти захтијевају да скуп буде статусно неутралан, односно да на њему, као и на конференцији у Београду, не буде државних обиљежја.

– Ићи ћу у Приштину, али је услов да се састанак одржи у такозваном гимних формату, без застава и само са именима учесника. За то ћемо тражити и гаранције Брисела, који је медијатор скупова. Србија је опредијељена да води дијалог са Приштином о свим отвореним питањима, али сви ти сусрети морају имати статусно неутрални карактер – чули смо од Дачића.

Петрит Селими, замјеник Хашима Тачија, шефа дипломатије привремених институција у Приштини, најавио је да ће нови регионални састанак министара спољних послова и привреде бити одржан у марту. Позивницу за учешће добиће Србија, Албанија, Црна Гора, БиХ и Македонија, а као „специјални гост“ стиже европски комесар за проширење Јоханес Хан.

Учешће на самиту неће бити једина прилика да Дачић путује у Приштину. Он ће у својству председавајућег ОЕБС-у обићи и мисију на КиМ.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here