Насловна Насловна Дачић: Српски „мигови“ сметају онима из НАТО који помажу Хрватима

Дачић: Српски „мигови“ сметају онима из НАТО који помажу Хрватима

0
ПОДИЈЕЛИ

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић казао да је договор с Русијом о авионима историјски, а да смета онима који су десетак година од 2000. „слабили српску војску“.

Осим тога, како наводи, тај споразум смета још само „онима из НАТО пакта који помажу Хрватима„.

Дачић је рекао да је чуо „разне коментаре“ поводом набавке ловачких авиона из Русије, али, како је казао, споразум о томе је „знак високог повјерења и сарадње Руске Федерације и Србије“ и „историјски потез“.

Они који су дали Хрватима хеликоптере и они из НАТО пакта који помажу Хрватима, сада се буне зашто ми само јачамо Србију и ослањамо се у томе на Русију„, рекао је Дачић.

migДачић је навео да „они раније то нијесу хтели, нијесу смјели или нијесу могли“, док „ми данас и хоћемо и смијемо и можемо да се поносимо сарадњом с Руском Федерацијом, Кином и другим нашим пријатељима“.

Они који данас то нападају, све су учинили од 2000. године, па у наредних десетак година, да ослабе српску војску, да је униште, да је сведу на војску с таквим особинама и квалитетима да уопште не може да одбрани Србију. Ми желимо да Србија буде јака да бисмо је одбранили, а не да бисмо било кога другог нападали„, казао је Дачић.

Наставио је рекавши: „Данас смо доживјели да онима који су вршили геноцид и холокауст над Србима, Јеврејима за вријеме Другог свјетског рата у Хрватској, сада сметају чак и чоколадице из Србије“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here