Насловна Политика Дачић са званичницима три државе

Дачић са званичницима три државе

0
ПОДИЈЕЛИ

Током другог дана заседања Извршног савета Афричке уније у Адис Абеби, Ивица Дачић имао је састанке са званичницима Индије, Јужноафричке републике и Кеније.

DACIC - ZUMA

Како се наводи су саопштењу Министарства спољних послова Србије, први потпредседник Владе и министар спољних полава Ивица Дачић и заменик министра иностраних послова Индије Навтеџом Сарном су се сложили да би добре политичке односе две земље требало унапредити и ојачати економску сарадњу.

У том циљу, заменик министра иностраних послова Индије позвао је српску делегацију привредника на пословни форум августа у Индији, саопштило је Министарство.

У том разговору двојице је изражена и спремност за унапређење сарадње у култури и туризму, а Дачић је захвалио на, како је навео, принципијелном ставу Индије о Косову.

Дачић је током самита Извршног савета Афричке Уније разговарао и с министарком иностраних послова Јужноафричке Републике Емили Нкоана-Масабане.

Јужноафричка министарка је рекла да је Србија у тешким временима била и остала истински пријатељ афричких земаља, и она и Дачић су се заложили за унапређење економске сарадње.

Нкона-Масабане је поновила, како наводи Министарство, принципијелан став своје земље о непризнавању независности КиМ.

У Адис Абеби, Дачић је разговарао и с министарком иностраних послова Кеније Амином Мохамед, такође о јачању билатералних односа и сарадње, посебно у домену економије и војне сарадње.

И на том састабнклу је Дачић изразио захвалност због доследног става Кеније о непризнавању независности Косова, наводи се у саопштењу. Кенијска министарка позвала је министра Дачића у посету њеној земљи.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here