Насловна Насловна Дачић: Противници разграничења би да предају читав Космет Албанцима

Дачић: Противници разграничења би да предају читав Космет Албанцима

0
ПОДИЈЕЛИ

Министар спољних послова и лидер СПС-а Ивица Дачић узвратио је онима који критикују његов предлог о разграничењу, као начин рјешавања питања Косова и Метохије, тврдњом да они заправо желе да предају Албанцима цијело Косово.

Јасно сам изнио свој предлог да се изврши разграничење на оно шта је српско, а шта албанско, јер је то у интересу и Срба и Албанаца, и то је једино могуће трајно рјешење, а хистерични напади на мене због тог предлога показују о каквим се лицемјерима ради„, истакао је Дачић у изјави за Танјуг.

Дачић оцјењује да његови критичари, који му, како каже, замјерају да тим предлогом наводно нешто издаје или провоцира сукобе, у ствари хоће да предају цијело Косово, јер тако они „виде унутрашњи дијалог“.

Србија никад неће прихватити једнострано проглашену независност, она хоће дијалог о трајном рјешењу. Зато су јадни ови покушаји да убију једино могуће трајно рјешење које је у интересу и Срба и Албанаца, а које прихватају и Срби и Албанци„, истиче Дачић.

Ако Холандија и Белгија могу да размењују територију, ако то могу Индија и Бангладеш, али и многи други, зашто то не би смели Срби и Албанци, ако је то рјешење које гарантује мир у овом вијеку„, пита Дачић. „Цио свијет се, нажалост, бавио Србима и Албанцима, имам право, ваљда, и ја“, примјећује Дачић.

Он подсјећа да је компромис „само онај договор у коме свако добија помало од нечега што не жели“.

„Осим ако моји критичари не мисле да Срби треба све да изгубе“, наводи Дачић и указује да се то онда не зове договор.

Јадно је то што неки мисле да бити модеран, либералан или проевропски значи обавезно бити антисрпски„, закључује министар.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here