Насловна Политика Дачић: Позитивно је што је Пенс боравио у региону, Подгорици учињено да...

Дачић: Позитивно је што је Пенс боравио у региону, Подгорици учињено да буде домаћин

5
ПОДИЈЕЛИ

Министар иностраних послова Србије Ивица Дачић позитивним је оценио то што је потпредседник САД Мајк Пенс боравио у региону на Самиту америчко-јадранске повеље иако је догађај био у функцији промоције НАТО, преносе „Новости.“

Говорећи о Самиту америчко-јадранске повеље, који је јуче одржан у Подгорици уз учешће Пенса, Дачић истиче да је тај догађај био у функцији промоције НАТО, него региона и више од тога су били заинтересовани за утицај Русије. Реч је о скупу лидера земаља које желе да буду чланице НАТО, а Србија је посматрач,наводи Дачић.

„Подгорици је учињено да буде домаћин. Македонија је председавајућа и ово је био први скуп на највишем нивоу – премијера. У сваком случају, уз одређена претеривања и све остало, овде се види приступ који је карактеристичан за земље НАТО.“, нагласио је Дачић.

На Самиту америчко-јадранске повеље су сви форсирали своју страну приче, а ми смо били неутрални и није нам увек згодно и пријатно да све те ствари слушамо јер испада да се са њима слажемо“, рекао је Дачић.

Шеф српске дипломатије је додао да на том скупу није усвојена никаква заједничка изјава или декларација, већ је свако од учесника говорио оно што је хтео.

ПОДИЈЕЛИ

5 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  „На Самиту америчко-јадранске повеље су сви форсирали своју страну приче, а ми смо били неутрални и није нам увек згодно и пријатно да све те ствари слушамо јер испада да се са њима слажемо“, рекао је Дачић.“

  Pa što ne izdvojiste mišljenje?

 2. 0
  0

  Треба га опоменути.
  Мислим на Вучка.
  Нико нема права да потпише Косово.

  Усред Подгорице Марковић се љубе са Тачијем.
  На самиту у Подгорици фалио је само Харадинај.

 3. 0
  0

  EDI RAMA je bio najveći frajer – prvi je pravi MUŠKARAC koji je na javnoj sceni POLJUBIO v.d. premijera-premijerku Srbije L.A. (Los Anđeles) Brnabić! To su pravi premijeri, a ne ovi kojima se tresu gađe pred kurirom nečesovog nazovi-presjednika USA. Bravo, Rama, velemmajstore, Ti znaš da vrediš više Amerima, nego oni Tebi i baš Te briga što Mađarska, a ni Srbija nema mora…Bićeš uskoro i premijer zajednice Hrvatska, Crna Gora, Kosovo i Albanija, pa naravno – što bi rekao Šomi!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here