Насловна Политика Дачић Китаровићевој: Шта је него усташтво „За дом спремни“ у Јасеновцу

Дачић Китаровићевој: Шта је него усташтво „За дом спремни“ у Јасеновцу

1
ПОДИЈЕЛИ

Први потпредсједник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић реаговао је данас на оцјену предсједнице Хрватске Колинде Грабар Китаровић да у њеној земљи нема усташтва и фашизма те упитао шта онда значи спомен-табла са усташким поздравом у Јасеновцу, преноси „Спутњик“.

„Председница Хрватске, тврдећи да у Хрватској нема усташтва и фашизма, изрекла је очигледну лаж. Шта је него усташтво и фашизам када се у највећем стратишту Срба, Јевреја и Рома — Јасеновцу, подиже табла са усташким поздравом ‘За дом спремни’?!,“ упитао је Дачић.

Он је у писаној изјави достављеној медијима, указао и на чињеницу да улице у хрватским градовима имају имена министра у НДХ Милета Будака, познатом, како је подсјетио, по доктрини да српско питање треба ријешити тако да трећину побију, трећину покатоличе и трећину протјерају. Дачић је подсјетио и на процес рехабилитације викара усташке војске Алојзија Степинца, подизање споменика усташком терористи Миру Барешићу који је убио амбасадора Роловића.

„Хрватска председница говори о Шешељу, а у свему овоме директно учествује власт у Хрватској“, напоменуо је Дачић. Он је истакао да свега тога нема ни у једној земљи Европске уније и да је незамисливо да се у Њемачкој или Аустрији игдје чује или види нацистички поздрав, или да неко у Њемачкој да Герингу или Химлеру улицу.

„И како онда у Хрватској нема усташтва и фашизма?,“ упитао је Дачић и додао:

„Подсетићу да је Независна Држава Хрватска, нацистичка усташка творевина, окупирала део Србије до Земуна, Шапца и Новог Сада, као и целу Босну и Херцеговину.“

Дачић је казао да је Србија спремна да се окрене будућности и хладне главе рјешава питања прошлости али да није спреман да трпи увреде и понижења, преноси „Спутњик“.

1 КОМЕНТАР

 1. 0
  0

  A što je nama toliko važno da im kažemo i dokažemo da nijesu sami, kako ni onda nijesu bili, kada su jame Srbima punili!?
  Znaju Kroate… Bivši! Sve oni o sebi pobolje znaju od nas!!!
  Sve što mi treba da znamo, samo je jedno znanje : NIKAD VIŠE U JAME!!!
  … I da pripazimo. Dobro da osmotrimo, nikada više da ne iznenadimo.
  Nikad više!
  Sve što oni treba da znaju, od najveće će im koristi ovoga puta biti : Srbi nikada više neće zaspati mrtvijem snom!!!
  Budni Srbi!
  Za svaku drugu (ne)priliku, i Srbi spremni!!!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here