Насловна Политика Дачић о резолуцији: Ово је важан дан за српски народ, али не...

Дачић о резолуцији: Ово је важан дан за српски народ, али не судбоносан

0
ПОДИЈЕЛИ

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да Србија не смије да „ликује“ ако се на сједници Савјета безбједности (СБ) не усвоји Резолуција о Сребреници, али ни да оплакује своју судбину ако дође до њеног усвајања.

Ivica-Dacic

Ово је важан дан за српски народ, не мислим да је судбоносни. Резолуција ће бити прихваћена или одбијена..Очекујемо да сви буду свесни негативних последица од усвајања резолуције„, рекао је Дачић, подсјетивши да је и само подношење нацрта већ изазвало доста проблема.

Он је истакао да Србија не оспорава злочин у Сребреници али је рекао да постоји много других злочина над српским народом који „и по броју жртава превазилазе ову бројку„.

Велика Британија није одиграла позитивну улогу у свему овоме. Није спорно да ли неко осуђује или не злочин у Сребреници. Споран је начин на који се покренула идеја о доношењу резолуције јер резолуције нису доношене у другим случајевима„, навео је Дачић.

Предлог резолуције коју је поднијела Велика Британија, по оцјени Дачића не може да створи помирење.

 „Ако је циљ помирење, сви ћемо се радовати помирењу. Овај предлог који је изазвао толико подјела не може да створи помирење. Ако неко жели да тиме створи правне претпоставке за укидање Репулике Српске по основу претпоставке да је настала на геноциду који ето сада жели да се верификује на СБ, морам да подсјетим да је Србија гарант Дејтонског споразума„, истакао је Дачић.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here