Насловна Политика Дачић: Не мењамо став према Русији

Дачић: Не мењамо став према Русији

0

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић истакао је да Србија неће мењати свој став према Руској Федерацији.

Дачић је, на конференцији за новинаре после сусрета са шефом дипломатије Сан Марина Николом Ренцијем, рекао да очекује да ће ЕУ наставити са константним наметањем обавезе да морамо, много раније него што би приступили Унији, да усаглашавамо у потпуности нашу спољну политику.

„Ми смо сами криви, јер смо их навикли, пошто смо на почетку усагласили више од 90 одсто наших аката. Али тада је била ситуација другачија, није била криза у Украјини. Сада је тај проценат усаглашености опао и због тога стално врше притисак да морамо да се придружујемо мерама према Руској федерацији и другим државама“, казао је Дачић.

Шеф дипломатије је истакао да Србија према пријатељима не може да се опходи на такав начин и да то није у националном интересу.

„Не можемо да тражимо помоћ око Косова и Метохије, а с друге стране се придружујемо санкцијама. То не би било ни морално, ни политички поштено“, подвукао је Дачић.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here