Насловна Насловна Дачић: Не исцртава Русија границе по Балкану, то је Србији урадио Запад

Дачић: Не исцртава Русија границе по Балкану, то је Србији урадио Запад

1
ПОДИЈЕЛИ

Србија је на самиту (Јадранске повеље) у Подгорици била као посматрач али то не значи да је сагласна са свиме што је тамо изречено, укључујући и то да Русија овде силом исцртава границе… Када је реч о цртању граница, то је управо Запад урадио са Србијом, рекао је министар спољних послова Србије Ивица Дачић, преносе „Вечерње новости“.

Министар је рекао да Србија од Америке очекује оно што је Мајк Пенс рекао да подржи регион, али да свакој држави остави да сама одлучује о својој будућности.

„Србија сама зна шта је за њу најбоље,“ нагласио је Дачић.

Хрватска релативизује злочине, премало је политичке воље

Дачић је казао да у односима Србије и Хрватске, који су, према његовом мишљењу кључни за регион, има има превише ирационалног, а мало политичке воље да се гледа у будућност.

Подсјетио је да је прошле године покренуто питање рехабилитације кардинала Алојзија Степинца, обнављање суђења Бранимиру Главашу за ратни злочин над Србима, па подизање споменика Миру Баришићу, као и хрватско блокирање Србије у отварању поглавља 23.

„И као шлаг на торту дошло је обележавање ‘Олује’ уз учешће Марка Перковића Томпсона, човека који је добио много више на медијском значају него што објективно заслужује,“ казао је министар.

Он је напоменуо да ће Томспон пјевати у Слуњу на дан обиљежавања 75 година од великог покоља у којем је страдало више од 150 деце млађе од 13 година.

„То је реакција којом Хрвати заправо желе да поруче: ‘Не можете нам ништа’,“ нагласио је Дачић.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Svaka čast, Dačiću, „otkrio si nam Ameriku“, a mi baš mislili da je sve ovo što Pens priča „živa istina“, baš kao kod Šu(p)kovića!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here