Насловна Насловна Дачић: Највећа злодела на Балкану су починили Хрвати

Дачић: Највећа злодела на Балкану су починили Хрвати

1
ПОДИЈЕЛИ

Људи из Хрватске су последњи на свету који би смели да причају о злоделима на Балкану, изјавио је шеф српске дипломатије и први потпредсједник Владе Србије Ивица Дачић, преноси Интермагазин.

Он је овим ријечима одговорио помоћнику министра хрватских бранитеља Стјепану Сучићу, који је изјавио да „сво зло у региону долази из Београда“.

„То што они говоре је највећа глупост. Подсетићу да је из Хрватске протерано 250.000 Срба. Колико је само јама напуњено у НДХ током Другог светског рата људским лешевима? Коме смета ћирилица и табле на том писму? Ко, с друге стране, качи табле са усташким покличом ‘за дом спремни’? Па људи из Хрватске су последњи који би смели да причају о злу на Балкану и да некога прозивају,“ нагласио је Дачић.

Подсјетимо, конференција на тему „Процес ексхумација и идентификација посмртних остатака лица несталих на подручју Хрватске” сазвана је с циљем убрзања процеса тражења несталих особа. Међутим, у току уводног излагања Сучић је умјесто извјештаја изрекао бројне увреде на рачун Србије и њених органа, након чега је генерални секретар У Министарству спољних послова Србије и предсједник Комисије за нестала лица Вељко Одаловић напустио конференцију.

Његову одлуку поздравио је Дачић, реагујући данас на ријечи Сучића, али и предсједник Србије Александар Вучић који је оцијенио да је требало оштрије реаговати.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here