Насловна Политика Дачић и Могерини о Украјини

Дачић и Могерини о Украјини

0
ПОДИЈЕЛИ

Председавајући ОЕБС-а Ивица Дачић је у телефонском разговору обавестио високу представницу ЕУ Федерику Могерини о напорима ОЕБС-а у решавању кризе у Украјини.

DACIC-MOGERINI

Могерини је у разговору посвећеном ситуацији у Украјини изразила жељу да ЕУ помогне у оснаживању ОЕБС-ове Специјалне посматрачке мисије у Украјини, саопштило је Министарство спољних послова Србије.

Договорено је да предавајући ОЕБС и шефица дипломатије ЕУ редовно размењују информације о дешавањима у Украјини, наведено је у саопштењу

Дачић: Ситуација у УКР у фази деескалације

„Постоје позитивни кораци који указују на то да ово неће бити само пауза између два сукоба, него да ће бити процес који ће довести до политичког решења проблема у Украјини“, рекао је Дачић у Бечу након састанка са амбасадорима земаља Тројке ОЕБС-а, коју поред Србије чине и Швајцарска и Немачка.

dacic

Дачић је додао и да је позитивно оцењено председавање Србије том организацијом.

Он је похвалио напредак у примени Минског споразума и улогу представника ОЕБС у Украјини, као и политичку вољу коју су, како је рекао, показали сви актери кад је реч о прекиду ватре и почетку повлачења тешког наоружања.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here