Насловна Политика Дачић: Међународна заједница се противи хапшењу Харадинаја, као да су злочини над...

Дачић: Међународна заједница се противи хапшењу Харадинаја, као да су злочини над Србима дозвољени

0
ПОДИЈЕЛИ

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изразио је данас протест због тога што се приликом сваког хапшења оптужених за злочине над Србима подигне дио међународне заједнице који се противе хапшењу бившег лидера Ослободилачке војске Косова (ОВК) Рамуша Харадинаја, „као да су злочини над Србима дозвољени“, пренијела је агенција Бета.

„Ваљда и за српски народ важе правила која важе када су други народи у питању,“ протестовао је Дачић и додао: „Али није то само Харадинај… Желео бих да подсјетим да они сада бране ратног злочинца и не дају да се хапси а нису се бунили када је Црна Гора изручила наше људе Приштини, који су ухапшени у Црној Гори. Када тада тај систем функционише?“, рекао је Дачић.

Бивши хашки оптуженик, некадашњи лидер ОВК и актуелни предсједник Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај ухапшен је 4. јануара у Француској по потјерници Србије.

Говорећи о шансама да Харадинај оптужен за ратне злочине буде изручен Србији из Француске, Дачић је рекао да не постоји начин да се утиче на другу земљу да уради оно што Београд мисли да треба али да „им ово неће дати мира“.

Он је изјавио данас да је информација о плану албанске дијаспоре да нападне неку амбасаду Србије у иностранству због хапшења Рамуша Харадинаја дошла од безбједносних служби једне западне земље и да су бесмислене тврдње да је то Србија измислила или да планира да такву акцију сама изведе да би оптужила Албанце, пренијели су данас српски медији.

 

„Сјетите се само за вријеме НАТО агресије какве смо лажи слушали о Србији и српском народу. Њемачки политичари говорили су да су српски доктори убацивали животињски имплант у муслиманке. Хашим Тачи је рекао да је 100.000 Албанаца заробљено на стадиону у Приштини. А (тадашњи портпарол НАТО) Џејми Шеј говорио је да смо заробили 300 албанске дјеце и да их користимо као банку крви. И сада они нама говоре да смо ово измислили,“ рекао је Дачић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here