Насловна Политика Дачић косметским Србима: Кривицу неће сносити Београд

Дачић косметским Србима: Кривицу неће сносити Београд

4
ПОДИЈЕЛИ

Ivica DacicПремијер Србије Ивица Дачић, позвао је данас Србе да изађу на поновљено гласање на три бирачка мјеста у Косовској Митровици. Поручио им је да је то питање опстанка, те да ће им бити онако како одлуче, преноси Б 92.

„Како будете урадили тако ће и бити. Немојте да кажете сутра да смо криви ми у Београду“, рекао је Дачић и истакао да су Срби сада у предности, јер знају колико их треба да изађе на изборе, да Албанац не би био градоначелник Косовске Митровице.

Дачић је апеловао да Срби изађу на поновљене изборе 17. новембра и да се уозбиље, јер је ријеч, како је нагласио, о опстанку и више од овога се не може.

„Ко то неће ризикује да се изгуби све. Србија више од овога не може да одбрани. И зато позивам Србе да изађу на изборе, не због нас у влади, већ зато што је ријеч о њиховој судбини и о опстанку“, рекао је Дачић новинарима, након конференције „Слобода изражавања и демократија у дигиталној ери – могућност, права и одговорности“.

Он је упитао да ли ико мисли да ће Србија да угрози своју будућност због 10.000 људи. Премијер је такође упитао ко ће их бранити ако не Србија и да ли су то ДСС, Двери, Образ, навијачке групе.

Премијер је поновио да прије овога Србија на Косову није имала ништа осим принципијелног става да је Косово Србија и да је власт на сјеверу Косова била легитимна са становишта Београда, али не и међународне заједнице.

Још једном указао је на раније изнијет став, да би Србија требало да буде у ЕУ прије Албаније, као што је требало да буде и прије неких других држава, истакавши „да су то године које су појели скакавци“.

„Ако Срби не изађу на изборе, биће им градоначелник Албанац. Нек им је са срећом“, рекао је Дачић и додао да је Србија на удару, зато што им помаже, али и да није ријеч о статусним питањима, већ о опстанку.

4 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Ko ce branit Knin ,ko ce braniti Posavinu ,ko ce braniti Republiku Srpsku,ko ce braniti Kosovo i tih nekih po tebi nekih 10 000 odakle ti ta brojka.
    Hoce barnitce neko ,ti sigurno neces,ili onako kao sto si Sloba branio.
    Crta je povucena u to budi sigurno,jer ti ljudi nemaju kuda ,ali i nece,jer ako se sada ne stane to pitanje ce sjutra izgledati slicno i za Rasku i za Vojvodinu ,pa tako u nedogled do kruga dvojke,a kad se dodje u krugu dvojke ti Vicic,i onaj njegov sta kaze Marko Jankovic Al zajeb, cete tamo da se baskarite , nece moci Daco.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here