Насловна Политика Дачић: Колинда да пази шта прича

Дачић: Колинда да пази шта прича

0
ПОДИЈЕЛИ

Шеф српске дипломатије, Ивица Дачић изјавио је да би новоизбрана предсједница Хрватске требало да „води рачуна о ономе што прича и ради“.

ivica dacic

У интервјуу италијанској агенцији Нова уочи састанка са шефовима дипломатија Италије и Албаније у Риму, Дачић је поводом иступа Колинде Грабар Китаровић рекао да би она требало да „води рачуна о ономе што прича и ради“ јер више није у опозицији, већ је дошла на власт.

Понекад политичари у изборној кампањи говоре нешто јер нијесу сигурни да ће бити изабрани. Али, проблеми настају послије, јер они морају да испуне оно што су обећали и зато морају више да воде рачуна о томе шта изјављују„, казао је Дачић.

Он је додао да изјаву Колинде Грабар Китаровић о Војводини „ставља у контекст изборне кампање“ и истакао да „не очекује да наши односи са Хрватском постану компликованији и сложенији од онога какви су сада“.

Дачић је рекао и да је принципијелан став Србије да косовске власти не могу да искористе продају комбината Трепча, а да не обештете Србију, док је намјеру Приштине према Трепчи оцијенио као недопустиву национализацију.

„Наш интерес је постизање договора, али не можемо да прихватимо такву врсту једностране одлуке која доноси и политичку и материајалну штету“, казао је Дачић.

Он је саопштио и да је у посљедњих 15 година Србија „платила више од 500 милиона евра“ јавног дуга Приштине.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here